3 tips voor het gebruik van prikborden op kantoor

Er is bijna geen kantoor zonder prikbord te vinden. Maar hoe maak je hier nu optimaal gebruik van? In dit blog geven we je 3 handige tips voor de inzet van prikborden op kantoor.

 

Tip #1 maak duidelijke afspraken

Bij het gebruik van een prikbord op kantoor, is het belangrijk dat er duidelijke afspraken bestaan over het gebruik ervan. Wie gaat het prikbord bijhouden, zodat er alleen maar actuele informatie te vinden is? Niemand is natuurlijk geïnteresseerd in een evenement wat al een jaar geleden plaatsvond, of een vraagstuk wat niet meer relevant is. Ook is het belangrijk om af te stemmen welke boodschappen op het prikbord mogen hangen en waar het bord juist niet voor bedoeld is. En hoe ga je ervoor zorgen dat het prikbord niet overvol komt te hangen? Denk goed na over al deze vragen, voor een optimaal gebruik van het prikbord.

 

Tip #2 vergeet de accessoires niet

Een prikbord is niet compleet zonder accessoires, om de informatie te bevestigen op het bord. Afhankelijk van het soort prikbord ga je bijvoorbeeld punaises, push-pins, spelden of magneten nodig hebben. Daarnaast zijn ook markers of stiften handig, om bijvoorbeeld boodschappen te verduidelijken.

 

Tip #3 creatief indelen van een prikbord

Ook de indeling van het prikbord is iets om over na te denken. Ga je boodschappen en mededelingen sorteren op soort, thema of afdeling bijvoorbeeld? Of ga je het prikbord alleen voor tijdelijke gebeurtenissen inzetten, zoals een brainstorm of presentatie op de afdeling? Prikborden zijn voor veel verschillende doeleinden geschikt: van het ophangen van functionele boodschappen tot een visuele weergave van foto’s .

 

Waar gebruik jij prikborden voor op kantoor? En heb je zelf nog slimme tips voor het gebruik hiervan? Laat ze hieronder achter in de comments. We zijn erg benieuwd!

Two women are at work in an office. They are standing at a cork board and are having a discussion as they pin things up.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *