Hoe haal je alles uit visual merchandising?

Hoewel de online wereld en dus ook het online winkelen inmiddels sterk aan het oprukken is, zijn er nog steeds voldoende mensen die graag een bezoekje brengen aan de fysieke winkel. Om er vervolgens voor te zorgen dat deze mensen dan daadwerkelijk in jouw winkel binnen stappen is het gebruik van visual merchandising onmisbaar geworden.

Zorg voor een opvallende etalage window

Uit onderzoek is gebleken dat van alle visuele onderdelen van een winkel de windows het meest bekeken worden. Dat is natuurlijk ook vrij logisch aangezien er meer bezoekers langslopen dan dat er daadwerkelijk de winkel binnenkomen. Deze window moet dan ook opvallend en direct ook een potentiële klant zodanig prikkelen dat ze binnen willen komen. Het kan dus ook geen kwaad om flink hierin te investeren en een samenwerking aan te gaan met expert op het gebied van visual merchandising.

Communiceer seizoensgebonden

De meeste winkels hebben voor elk seizoen wel een leuke aanbieding en kondigen dit ook online op een goede manier aan. Helaas is het niet altijd zo dat bij de vestiging dat ook terug te zien is in de merchandising. Daarbij blijft deze in sommige gevallen vrij neutraal. Door ook de merchandising juist te optimaliseren, zodat er seizoensgebonden kan worden gecommuniceerd kunnen de potentiële klanten ook offline op een juiste manier worden geprikkeld. Online en offline moet dus ook niet als twee aparte onderdelen gezien worden, maar alles op een juiste manier elkaar versterken zodat een optimale klantervaring gecreëerd kan worden.

Laat het effect meten

Om zeker te zijn welke visual merchandising het beste werkt is het verstandig om dit te laten meten. Er zijn voldoende organisaties die het effect van een bepaalde tool kunnen meten. Op deze manier weet je exact welke visual tool jij op het juiste moment in het jaar nodig hebt. Op deze manier kunnen klanten altijd op een goede manier geprikkeld worden om een bezoek te nemen en vervolgens een aankoop in de winkel te doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *