Prusa i3 mk3 staat voor stabiliteit

Als het gaat om 3D printen, dan heeft de Prusa i3 mk3 een belangrijke plek in deze wereld verworven. Dat is te danken aan de hoge mate van bruikbaarheid die de printers hebben. Er zijn verschillende zaken die hierin een rol spelen. Al deze zaken zijn terug te voeren op twee belangrijke kernwoorden. Dat gaat dan om stabiliteit en betrouwbaarheid. De vorige modellen van deze fabrikant stonden hier al om bekend, maar dit model is hier nog veel sterker in. Dat maakt het dus ook alleen maar aantrekkelijker om naar de mogelijkheden te kijken als gebruiker.

Vele verschillende soorten toepassingen

Het grootste voordeel van de Prusa i3 mk3 is de stabiliteit. Daardoor is de 3D printer ook voor heel veel verschillende toepassingen in te zetten. Dit betekent ook dat heel veel doelgroepen ermee aan de slag kunnen gaan. Dit heeft ertoe geleid dat de printer nu de meest gebruikte 3D printer wereldwijd is. Alleen al om die reden is het te stellen dat de printer veel verschillende vormen van toepassing heeft. Zeker ook omdat de betrouwbaarheid en stabiliteit tot een belangrijke innovatie hebben geleid die vooral zakelijk heel belangrijk is. Dat gaat dan om het volgende punt.

Sneller printen dan ooit

De betrouwbaarheid en stabiliteit van de Prusa i3 mk3 hebben geleid tot het invoeren van een hogere versnelling. Daardoor is met deze printer sneller te printen dan ooit tevoren. Zonder dat de kwaliteit van het eindproduct hieronder hoeft te lijden. De printers in deze modelreeks halen snelheden tot wel 200 mm/s. Zonder dat hierbij en misser wordt gemaakt. Zakelijk is het dan dus ook heel aantrekkelijk om hiermee te werken. Juist ook omdat er veel meer mee gedaan kan worden dan met andere modellen. Dit is een goede reden om voor deze printer te willen kiezen als gebruiker.

Het flexibel inzetten van het heatbed

Wat ook belangrijk is in het geheel, is de manier waarop met het heated bed omgegaan kan worden. De Prusa i3 mk3 is tegenwoordig te verkrijgen met een te verwijderen heatbed. Waarbij ook nog eens geldt dat er verschillende sheets te kiezen zijn. Op die manier is de printer dus nog beter aan te passen aan de wensen. Zonder dat deze dan minder stabiel of minder betrouwbaar wordt. Dat maakt het alleen maar nog aantrekkelijker om ermee te werken. Alle reden om dit dus ook met enige regelmaat te doen wanneer je vaak iets moet ontwikkelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *