Tips voor het kopen van zakelijke tassen

Ben jij ook nog op zoek naar een mooie zakelijke tas? Dan valt er gelukkig genoeg te kiezen, maar er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden als je voor een nieuwe werktas aan het shoppen bent. Daarom geven we in dit artikel een aantal tips!

Wel of geen laptopvak?

Sommige zakelijke tassen hebben een speciaal vakje waar je een laptop in kan opbergen, wat natuurlijk erg handig is als je een laptop voor je werk nodig hebt. Toch is zo’n tas met laptopvak niet altijd noodzakelijk, want als alternatief kun je ook een dunne laptophoes aanschaffen en deze (met laptop erin) in je werktas doen. Op deze manier blijft je laptop toch beschermd tegen schokken en andere invloeden van buitenaf en blijft de kans op beschadigingen aan je laptop tot een minimum beperkt.

Hoe draag je je werktas?

Zakelijke tassen kun je op allerlei manieren dragen en dit is allemaal een kwestie van persoonlijke voorkeur. Fiets je bijvoorbeeld altijd naar je werk? Dan is een rugtas misschien de beste optie voor jou, terwijl mensen die met het OV reizen misschien liever een schoudertas hebben. Het belangrijkste is dat je je tas op een fijne manier kunt dragen, zonder dat het je pijn doet of irriteert. Let dus bijvoorbeeld op de schouderbanden van de zakelijke tas: deze moeten breed genoeg zijn en niet snijden in je schouders.

Wat voor zakelijke tas past bij mij?

In het algemeen kun je het beste voor een neutrale en minimalistische tas gaan, want deze ziet er het meest professioneel en zakelijk uit. Een leren rugzak of shopper is dan bijvoorbeeld een goed idee. Leer geeft een tas sowieso een chique uitstraling, wat perfect voor in een zakelijke kantoorsetting is. Qua kleur is het verder meestal beter om het een beetje neutraal te houden. Voor wie durft is bijvoorbeeld een rode of groene tas in sommige gevallen ook wel geschikt, maar pas er wel voor op dat je tas niet alle aandacht op een negatieve manier opeist. Wil je het safe spelen? Dan zit je met zwart, donkerbruin of taupe eigenlijk altijd wel goed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *