Top 5 managementboeken van dit moment

 

Boeken in het zakelijk segment winnen steeds meer aan populariteit. Zo zijn er natuurlijk enorm veel boeken over vakinhoudelijke onderwerpen zoals Marketing, Sales en andere onderwerpen binnen de zakelijke branche. Zo langzamerhand zien we ook de populariteit van managementboeken flink stijgen. Daarbij wordt kennis vaak gecombineerd met people management en andere skills. In dit artikel gaan we in op de best gelezen boeken binnen het management segment.

Building tribes

Dit boek is voor de managers en directieleden die een organisatie aansturen en dit liever doen door het bouwen van een gemeenschap (tribe) dan het besturen van een organisatie. Het is een boek dat gaat over culturen binnen bedrijven. Hoe bouw je een cultuur op en hoe hou je deze vast. Een flinke groei van de organisatie kan de interne processen flink op scherp zetten, overnames kunnen leiden tot invloeden van andere culturen en bedrijfscultuur kan natuurlijk verwateren. Daarom kan dit boek veel impact hebben op jouw organisatie of beter gezegd ‘tribe’!

Lerend organiseren

Om te kunnen voortbestaan is het van groot belang dat organisaties zich blijven ontwikkelen. Lerend organiseren licht toe hoe een organisatie kan blijven leren en innoveren.

Waarom kiezen voor Lerend organiseren?
* Leert je hoe je een organisatie kan veranderen in een lerende organisatie;
* bevat de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied;
* met uitgebreide online ondersteuning.

Met Lerend organiseren leer je hoe een bestaande organisatie verandert in een lerende organisatie. Het studieboek reikt je de benodigde kennis aan door de volgende vragen te beantwoorden: Op welke wijze leren organisaties? Wat is nodig om patronen te doorbreken? Hoe ontwikkel je als organisatie iets nieuws als meer van hetzelfde niet werkt? Welke condities zijn nodig om te kunnen co-creëren? Lerend organiseren is ook beschikbaar als e-book.

De coachmethode

Na het lezen van dit boek wordt coachend leidinggeven een tweede natuur, een dagelijkse routine die ervoor zorgt dat jij (maar ook je team) minder hard hoeft te werken en toch betere resultaten boekt. Wereldwijd zijn van dit boek al meer dan 350.000 exemplaren verkocht. Michael Bungay Stanier trainde meer dan 10.000 drukke managers over de hele wereld in praktische coachingsvaardigheden. Hij ontdekte hoe je het ware potentieel in mensen kunt ontsluiten, door minder te zeggen en meer te vragen. Michael verpakte zijn kennis in zeven kernachtige coachvragen die écht impact hebben. Dankzij deze vragen kom je direct ter zake, dwaal je niet af, bespaar je jezelf en anderen zeeën van tijd, bereik je de kern van elk probleem en zorg je dat een leermoment beklijft.

 

Nog opzoek naar een nieuw boek? Bekijk dan de nieuwe boeken pagina van Bookspot!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *