Hoe vind je snel de juiste boekhoudtool voor je MKB-bedrijf?

Als ondernemer houd je ervan wanneer zaken snel en efficiënt verlopen. Het uitzoeken van een financiële tool kan dan ook frustrerend zijn. Er zijn zoveel tools en mogelijkheden, dat je het overzicht al snel kwijtraakt. Ook zijn niet alle tools even gebruiksvriendelijk in aanschaf, doordat er geen preview mogelijkheid is of de helpdesk niet de benodigde informatie weet te verstrekken. Hoe kom je weer terug bij de kern van je zoekopdracht en vind je snel die financiële tool waarmee je de administratie lasten van je organisatie kunt verlichten?

Keuzetool

Google is een machtig instrument, maar ook een hele listige. Het geeft je namelijk niet perse de beste antwoorden op je vraag, maar de antwoorden van diegene die zijn website het beste heeft geoptimaliseerd voor Google. Betrouwbare informatie kan je daarom beter zoeken op overzichtssites. Zoals er voor je apparatuur kieskeurig.nl is, bestaan er ook sites die de verschillende boekhoudprogramma’s overzichtelijk voor je vergelijken.

Naast je bedrijfsgrootte en soort onderneming kan je hier ook differentiëren op de gewenste functionaliteiten die je in je financiële software zoekt. Hierbij kan je denken aan zaken als:

  • Met mobiele app;
  • Met bankkoppeling;
  • Met Scan en Herken (wist je dat je 0,56 cent per ingevoerde factuur kan besparen door het gebruik van Scan en Herken in vergelijking met handmatige invoer? (bron: Klippa);
  • Met offerte mogelijkheid.

Natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden. Laat je eens inspireren door deze lijst. Zoek je een bijzondere functionaliteit? Doe dan eens navraag in je netwerk, bijvoorbeeld op Linked In, of je branchevereniging, naar geschikte tools. De antwoorden kunnen je uren zoekwerk besparen. Daarna kan je gericht contact opnemen met de leveranciers van deze software.

Directe klik

Een tool dient je vanaf de start te faciliteren. Merk je enkel frustratie bij de aanschaf van de tool, het inloggen in de tool, de bereikbaarheid van de tool, het inrichten van de tool of om welke reden dan ook, stop er dan mee. Er zijn tegenwoordig zoveel leveranciers van financiële software pakketten voor het MKB dat de klant koning zou moeten zijn. Blijf dus niet hangen bij een tool die je irriteert en stap over op een andere financiële tool. Door gebruik te maken van de gratis proefabonnementen die vele leveranciers beschikbaar stellen kan jij kosteloos experimenteren met diverse tools. De tool waarbij je je direct thuis voelt en waar je met plezier in werkt is de tool die je moet hebben!

Uitbesteden

Wellicht ben jij een ondernemer die graag snel gaat en niet houdt van gedetailleerd werk. Dan kan het goed om het uitproberen van de proefversie over te laten aan iemand anders, zoals bijvoorbeeld je financiële medewerker. Wanneer je samenwerkt met een externe accountant kan je deze ook advies vragen over de tools waarin hij graag werkt.

Mocht de zoektocht frustrerend blijven, kijk dan eens naar een externe software specialist. Er zijn tegenwoordig vele professionals te vinden die van het uitzoeken van het perfecte pakket voor ondernemers hun werk hebben gemaakt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *