Werkzaamheden uitbesteden als startend bedrijf

Als je een beginnende onderneming hebt zal je er op een gegeven moment wel tegen aanlopen. Je werk wordt te veel en je weet niet meer waar je de tijd vandaan moet halen. Het kan natuurlijk ook nog voorkomen dat je het werk beter door iemand anders kan laten doen, omdat je er zelf misschien niet heel goed in bent. In deze situaties zal je je werk moeten uitbesteden. In dit artikel zullen we je een voorbeeld geven van het werk dat jij zou kunnen uitbesteden en wat hier de voor- en nadelen van zijn.

 

Waar veel managers tegen aanlopen is het administratiewerk. Dit moet gedaan worden, maar neemt vaak veel tijd in beslag en draagt niet direct bij aan de groei van jouw onderneming. Een makkelijke manier om dit soort werk of ander backoffice werk uit te besteden, is het inhuren van een virtueel assistent. Dit is iemand die je op afstand kan helpen met dit soort taken. Je kunt een virtuele assistent dus op elk gewenst moment inzetten, zodat jij weer tijd overhoudt voor de dingen die er echt toe doen. Er zijn verschillende bedrijven die een dergelijke assistent aanbieden, zo kun je bijvoorbeeld terecht bij Virtua support.

 

De voordelen van het outsourcen van je werk door een virtuele assistent mogen nu wel duidelijk zijn. Zo houd je allereerst meer tijd over voor jezelf. Dit is niet alleen belangrijk voor jezelf maar ook voor de groei van je onderneming. Zo wordt je niet meer tegengehouden door tijdrovende taken en krijg je bovendien meer ruimte om na te denken over de richting die je met jouw onderneming op wilt gaan. Door je tijd zorgvuldig te besteden en tijdrovende zaken uit te besteden, kan jij je focussen op waar jíj goed in bent en wat jou energie geeft.

 

Twijfel jij of je zaken wilt uitbesteden omdat je denkt dat het “bij een eigen onderneming hoort”? Voor ondernemers kan het uitbesteden van taken ook lastig zijn, omdat het gevoel van controle weg kan vallen. Maar hier zit juist kracht in: wie kan delegeren, maakt ruimte voor groei. Het is wel van belang dat je op één lijn zit met de partij waaraan jij je taken uitbesteed, want anders kan het resultaat heel anders zijn dan wat jij had beoogd. Maar, als je wilt groeien, kun je er eigenlijk niet aan ontkomen om taken uit te besteden. Zorg dus dat je hier goed in wordt en dat je sterke relaties opbouwt met jouw partners.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *