Zakelijke voordelen van een collectieve verzekering

 

Steeds meer bedrijven kiezen voor het gemak en de voordelen van een collectieve verzekering. Zo wordt een autoverzekering, maar ook vaak zorgverzekeringen collectief geregeld. Dit heeft voordelen voor je werknemers, maar ook zeker voor het bedrijf zijnde. Omdat dit vaak wat onderbelicht blijft en er voornamelijk wordt gesproken over de voordelen voor de werknemers lichten we dit nog graag even toe.

Extra secundaire voorwaarde

Het afsluiten van een collectieve verzekering is voor je werknemers over het algemeen voordeliger. Zo krijgen zij een bepaald percentage korting bij het afsluiten van de verzekering. Dit varieert is de meeste gevallen van 10-20% per afgenomen verzekering. Een aanzienlijk bedrag dus op de lange termijn. In het zoeken naar nieuwe werknemers in de krappe arbeidsmarkt is dit dan ook een mooi middel om als extra voorwaarde te presenteren. Niet alleen omdat hen dit korting oplevert, maar het laat ook zien dat de werkgever bezig is met de gezondheid en zekerheid van de werknemers in diverse situaties.

Vergoeding van interventiekosten

Wanneer een werknemer afwezig is vanwege ziekte noemen we dit een interventie van de werknemer. Normaliter krijgt een werknemer (natuurlijk) doorbetaald en kost dit een aanzienlijk bedrag per jaar voor de werkgever. Afhankelijk van de grote van het bedrijf natuurlijk. Met een collectieve verzekering betaald de verzekeraar een (deel) van de kosten die gemoeid gaan met interventies uit een collectieve pot.

Verhoging van productiviteit

Omdat een uitgebreide dekking van de verzekering voor veel werknemers toch een behoorlijke kostenpost is zien we dat dit dan ook vaak niet afgesloten wordt. Met een kortingspercentage op de maandelijkse premie is dit voor veel werknemers toch wel  mogelijk. De uitgebreidere dekking gaat vaak gepaard met extra zorgdiensten. Dit zorgt ervoor dat werknemers de juiste hulp krijgen en dus over het algemeen gezonder leven. Dit zorgt ten eerste voor minder interventies, maar ook zeker voor een hogere productiviteit en energie level.

 

Dit zijn natuurlijk slechts enkele voorbeelden van de voordelen van een collectieve verzekering, maar er zijn er nog meer te benoemen. Ben je hier ook benieuwd naar? Neem dan even contact op met een verzekeraar die je hierbij kan begeleiden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *