Verhoog je conversies met mobile usability

Ik denk dat iedereen het er wel over eens is dat de desktop websites op den duur ondergeschikt worden aan de mobiele websites en in veel branches is dit nu al het geval! Dit is natuurlijk jaren geleden begonnen met het introduceren van de smartphone, het toegankelijk maken van responsieve websites en nu helemaal met de bekendmaking van de Mobile first indexing methode van Google. Wanneer Google mobile first indexing precies gaat introduceren is nog een raadsel, maar je kan je er maar beter alvast voor voorbereiden. Heb je al een responsive website? Top! Ga dan nu een stapje verder en focus je op de usability van je website. Dit stelt Google niet alleen op prijs, maar de consument ook! Keiharde cijfers tonen aan dat het leidt tot een stijging in de zoekresultaten van Google, maar wellicht nog belangrijker ook een stijging van je conversies!

Richt je website in door logisch na te denken

Het nieuwe uitgangspunt van webdesign is de mobiele website. Je ziet dat steeds meer webbouwers hiermee beginnen en vervolgens a.d.h.v. de mobiele website een desktop website samenstellen. Dit is natuurlijk geheel in lijn met de trend van mobiel gebruik. Je ziet langzamerhand dat het aandeel van mobiele bezoekers en conversies de overhand krijgt in diverse branches. Bij veel branches waar producten worden verkocht zie je dat het aandeel al rond de 60% ligt!

Is jouw website naast responsive ook vriendelijk?

Een responsive website is tegenwoordig niet meer genoeg. Jouw mobiele website moet nog beter inspelen op het gemak van de bezoeker. Denk hierbij aan de volgende uitgangspunten en loop jouw mobiele website eens na met deze twee punten in gedachte:

  • 79% van de clicks op mobiel gebeurt met de duim. Kan jij overal op je websites klikken met je duim?
  • 49% van de gebruikers gebruikt zijn mobiele telefoon met één hand. Kan jij met één hand overal bij?

 

Quick wins voor je mobiele website

Kan je bij jouw webshop als gast afrekenen?

De mobiele consument wilt snelheid en gemak. Vaak is de consument nieuw en idealiter wil je dan dat deze zich bij je registreert. Toch zien we dat 85% van de consumenten wel eens als gast afrekent. Zorg er dus voor dat deze optie voor de consument makkelijk toegankelijk is. Plaats de gastmodus dus bovenaan je website!

Check-out wordt afgebroken

 

Enorm frustrerend, je had jouw potentiële klant bijna verleidt tot een aankoop, maar dan gaat het mis! De check-out wordt afgebroken. Het is natuurlijk lastig te achterhalen wat hier de precieze reden van is. Toch blijkt het dat 28% van de afgebroken check-outs komt doordat het bestelproces te lang duurt of te ingewikkeld is. Een belangrijk aspect wat vaak vergeten wordt is de lay-out van een bestelformulier op je mobiele website. Waar je op de desktop een groot scherm hebt en het niet zoveel uitmaakt of alles gecentreerd en compact staat, heb je op mobiel maar een klein scherm. Wanneer jouw invulvelden dus niet compact zijn, lijkt het net alsof de consument enorm veel moet invullen en weg is de klant!

Dynamische toetsenborden

Iets wat goed inspeelt op het gemak van de consument zijn dynamische toetsenborden. Dit is niet alleen gemakkelijk voor de consument, het stimuleert ook het onderbewuste gevoel van gemak. Wat zijn dynamische toetsenborden? Dit zijn toetsenborden die zich aanpassen aan het veld wat jij moet invullen. Moet de consument zijn telefoonnummer invullen? Zorg er dan voor dat het toetsenbord met alle cijfers direct geactiveerd wordt. Moet de klant een postcode invoeren? Je weet wat de code is, 4 cijfers en 2 letters. Zorg ervoor dat jouw toetsenbord na 4 cijfers automatisch overgaat naar het traditionele lettertoetsenbord voor de overige twee letters. Bedrijven die dynamische toetsenborden goed hebben toegepast zijn banken. Bij het invullen van je IBAN nummer veranderd het toetsenbord constant, doordat het de volgorde van nummers en letters precies weet.

Vergroot de micro-interacties

Micro-interacties zijn kleine zichtbare veranderingen wanneer je als gebruiker ergens op klikt. Druk je op een knop of link, zorg er dan voor dat deze iets veranderd in kleur, kleine beweging maakt of een laadbalk toont. Zo weet de klant dat hij/zij goed heeft gedrukt en gewoon even moet wachten. Wanneer je geen micro-interactie ziet is de gemiddelde consument bereid 5-8 sec te wachten, voordat hij of zij de website verlaat. Maak je wel gebruik van micro-interacties, dan kan dit oplopen tot 38 seconden!

1 thought on “Verhoog je conversies met mobile usability”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *