Wat is een Google Partner en waarom is het belangrijk?

Als je op zoek bent naar een goed online marketing bureau, dan zal je de certificering ‘Google Partner vast zijn tegengekomen. Het is belangrijk om op zoekt te gaan naar een bureau dat kwaliteit kan leveren, want dan is er een grotere kans dat je successen boekt door dit uit te besteden. Een bureau zonder certificeringen is niet per definitie slecht, maar dan moet je op zoek gaan naar andere bewijzen van hun kunnen. Een certificering zoals Google Partner vertelt je dit in één oogopslag.

Wat is Google Partner?

Marketing bureaus met de Google Partner certificering hebben medewerkers in dienst die zijn getraind door Google. Je herkent ze direct aan de Google Partner badge op de website. Via Google kunnen de medewerkers verschillende certificaten halen. Deze verlopen, dus ze moeten de training periodiek herhalen. Om zichzelf een Google Partner te mogen noemen, moet één persoon in het bedrijf de certificering voor Google Ads gehaald hebben. Het is dus wel verstandig om te controleren welke certificeringen het bedrijf precies heeft gehaald.

Welke certificeringen zijn er?

Google biedt online marketing bureaus certificaten aan in verschillende onderwerpen. Deze hebben, logischerwijs, allemaal te maken met de programma’s die Google aanbiedt voor online marketing.

  • Google Analytics.
  • Google Shopping .
  • Video advertising.
  • Display advertising.
  • Search advertising.
  • Mobile advertising.

De voordelen van deze certificaten

Aan de certificaten die een Google Partner heeft gehaald kun je een aantal dingen aflezen. Allereerst zie je dat het bureau serieus is en aandacht besteedt aan training van de medewerkers. En dat wordt georganiseerd door de grootste zoekmachine zelf. Vervolgens geeft het je een idee van waarin de medewerkers precies getraind zijn en deze training is doorlopend. Het is dus niet zo dat ze een keer een cursusje moeten doen en vervolgens gecertificeerd zijn. Een laatst voordeel is dat Google Partners altijd steun krijgen van Google zelf en daarvoor staan specialisten in Dublin en Amsterdam tot hun beschikking. Komen ze ergens niet uit, dan is Google er om ze te helpen.

Google Premier Partner

Binnen de Partner certificering bestaat ook de Google Premier Partner certificering. Deze is door een select aantal online marketing bureaus gehaald en dat zijn de bureaus die door Google als het beste worden gezien. Deze bureaus hebben gecertificeerde medewerkers in dienst die alle bovenstaande certificaten hebben behaald. De bureaus moeten kunnen aantonen dat ze hun klanten helpen door resultaten met Google te delen. Lukt het ze niet om deze kwaliteit aan Google te bewijzen, dan verliezen ze hun status. Verder ontvangen Google Premier Partners betere en nog uitgebreidere support van Google zelf. 

Kies voor kwaliteit

Als je op zoek bent naar een online marketing bureau, dan is het belangrijk dat je kwaliteit controleert. Maar dat hoeft niet per sé met certificeringen gedaan worden. Lees klantenrecensies en –beoordelingen daarom altijd goed door en vraag om referenties. De resultaten van online marketing zijn vaak pas na verloop van tijd zichtbaar, dus kwaliteit op de lange termijn is belangrijk. Kies je voor een Partner van Google, dan weet je dat ze door de professionals worden ondersteund. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *