3 manieren om je personeel gemotiveerd te houden

Als HR medewerker of directeur weet je als geen ander hoe belangrijk je personeel is. Zij zijn immers de mensen die jouw bedrijf op rolletjes laten lopen. Als jij weet hoe belangrijk je personeel is, weet je vast ook dat het belangrijk is om je personeel gemotiveerd te houden. Een gemotiveerde werknemer werkt immers harder dan een ongemotiveerde werknemer. Hoe zorg je er voor dat al je personeel tevreden en gemotiveerd blijft?

1. Zorg voor goede faciliteiten

Faciliteiten spelen een grote rol in de tevredenheid van een personeelslid. Goede faciliteiten zorgen er voor dat een werknemer zijn of haar werk zonder problemen kan uitvoeren. Dit kan van alles zijn, zoals bijvoorbeeld een goede werkplek met een ergonomische bureaustoel, voldoende daglicht of een goed bereikbaar adres van het kantoor of werkplek. Dit gaat door tot in de kleine details. Het kan namelijk al voor frustratie zorgen als je als werknemer geen kladblok ter beschikking krijgt gesteld. Deze heb je immers nodig om aantekeningen te maken van vergaderingen of klantbesprekingen. Als je deze vervolgens niet krijgt kan dit tot irritatie leiden welke op een gegeven moment een kookpunt bereiken. Ga daarom goed met al je personeel in gesprek om te vragen wat er allemaal nodig is om het werk goed uit te voeren.

2. Goede secundaire arbeidsvoorwaarden

De arbeidsvoorwaarden van een contract zijn erg bepalend voor de algehele tevredenheid van een werknemer. Dit moet je zien als extra’s voor je personeel om de happiness hoog te houden. Zo zie je op veel kantoren tegenwoordig al een tafeltennistafel staan, waar werknemers af en toe even kunnen ontspannen. Ook kan een goede secundaire arbeidsvoorwaarde zijn dat er een gezonde, verzorgde lunch aanwezig is op kantoor. Dit soort kleine dingen zorgen ervoor dat al je werknemers iedere dag weer met een glimlach op het gezicht naar het werk gaan.

3. Beloon je personeel

Last but not least, het belonen van je personeel. Zeker na een goed kwartaal of (half)jaar is het voor werknemers leuk om hiervoor beloond te worden. Zij hebben immers een grote bijdrage geleverd aan het behaalde succes. Het minste wat je kunt doen is je personeel meenemen in dit succes en ze te belonen voor het harde werk. Je hoeft niet gelijk grote eindejaarsbonussen uit te delen, maar overweeg het eens om een leuk personeelsfeest te organiseren. Hier kan al het personeel meevieren in de successen en krijgt iedereen het idee dat ze worden gewaardeerd voor de uitgevoerde werkzaamheden. Bovendien is een personeelsfeest een uitstekende manier om ook de sfeer in een team nog eens flink te verbeteren. Een win-win situatie dus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *