3 tips bij het kopen van een elektrische fiets

Een elektrische fiets kan een uitkomst zijn. Je krijgt hiermee namelijk extra ondersteuning tijdens het fietsen, waardoor je zelf minder hoeft te trappen en minder kracht hoeft te zetten. Fiets je vaak lange afstanden of heb je regelmatig tegenwind? Dan is het zeker aan te raden om te kiezen voor een elektrische fiets van een fietsenwinkel Utrecht. Maar waar moet je nu eigenlijk op letten bij de aankoop? Wij geven je in dit artikel een aantal handige tips bij het kopen van een elektrische fiets.

1. Let op het gewicht van de fiets

Een elektrische fiets weegt vaak wel iets zwaarder dan een gewone fiets. De ene elektrische fiets kan een stuk zwaarder zijn en bij de andere fiets kan dit meevallen. Tijdens het fietsen merk je hier gelukkig niets van. Wil je je fiets echter ook kunnen vervoeren met de auto of meenemen in de trein? Let er dan op dat je kiest voor een fiets bij fietsenwinkel Utrecht die niet te zwaar weegt.

2. Houd rekening met de actieradius

Aan de hand van het aantal Wattuur van de accu kun je zien hoe lang de batterij van de elektrische fiets ongeveer meegaat voordat je hem weer moet opladen. Heeft de accu 300 Wattuur? Dan gaat de batterij ongeveer 30 tot 40 kilometer mee. Dit zijn geen exacte getallen, aangezien de actieradius ook minder kan zijn bij tegenwind of wanneer je je banden niet goed hebt opgepompt.

3. Check of de accu te verwijderen is

Beschik je niet over elektriciteit in je fietsenstalling? Dan zul je de accu van je fiets thuis moeten opladen. Het is dan belangrijk dat de accu ook gemakkelijk te verwijderen is. Let hier dan ook op bij de aankoop van je fiets bij fietsenwinkel Utrecht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *