3 voordelen van een personeelsplanning software

Veel bedrijven maken gebruik van Microsoft Excel voor het maken van een personeelsplanning. Natuurlijk kan je met Excel al flink op weg, maar het is niet de beste oplossing voor het maken van een werkrooster. Uiteindelijk ziet de planning er in Excel niet altijd overzichtelijk uit. Een overzichtelijke planning zorgt ervoor dat je niet te veel of te weinig personeel aan het werk hebt, helpt om eenvoudiger wijzigingen aan te brengen en geeft inzicht in de kosten.

Werkrooster voor alle medewerkers zichtbaar

Als je nog steeds het rooster in Excel maakt, wordt deze vaak via de mail of de app doorgestuurd naar de medewerkers. Het kan voorkomen dat een medewerker door omstandigheden niet meer kan werken terwijl hij wel staat ingepland. Door de aanpassingen komen er meerdere versies van het rooster in omloop en dat kan onduidelijkheden veroorzaken bij de medewerkers. Met een personeelsplanning software kunnen er altijd gemakkelijk aanpassingen in het rooster worden gedaan die direct zichtbaar zijn voor iedereen. Hierdoor kunnen geen onduidelijkheden ontstaan over wanneer een medewerker ingepland is. Iemand die niet komt opdagen is dus verleden tijd.

Werk efficiƫnter en bespaar tijd

Dat tijd kostbaar is weten bedrijven als geen ander, daarom is het zonde als je ruim twee dagen kwijt bent aan het maken van een rooster. Met een personeelsplanning software kan je sneller plannen en bij wijzigingen de informatie sneller verwerken en communiceren met de medewerkers. Ook kan je ervoor kiezen om alvast op lange termijn een planning te maken, zodat het rooster voor een langere periode bekend is. Medewerkers kunnen ook gemakkelijk hun eigen beschikbaarheid doorgeven en hier gemakkelijk wijzigingen in aanbrengen. Deze beschikbaarheid is direct zichtbaar in de personeelsplanning, zodat de planner eenvoudig een rooster kan maken op basis van de beschikbaarheid.

Bespaar kosten

Omdat je een overzichtelijke planning hebt, zie je snel of je te veel of te weinig medewerkers hebt ingeroosterd. Ook kan je gemakkelijk de juiste persoon op de juiste taak zetten en krijg je gelijk inzicht hoeveel elke medewerker werkt en wat de kosten zijn per dag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *