4 tips om de muren op kantoor leuk te ontwerpen

De eerste indruk laat je bijvoorbeeld achter met een goede website. Je houdt het echter in stand als het kantoor er sfeervol uit blijft zien. De wanden zijn hier een belangrijk onderdeel van. Een lege kantoorwand kan anno 2019 niet meer. In dit korte artikel staat daarom 3 tips om je kantoorwand te decoreren.

1.)   Ontwerp je eigen muursticker

Het is ten eerste een leuk idee om de muur te beplakken met een muursticker. Met muurstickers ben je slechts minuten bezig, terwijl verven is stuk langer duurt. Een schilderij ophangen is behoorlijk kostbaar. Muurstickers zijn betaalbaar. De prijzen variëren van 10 tot 100 euro.

Op internet vind je een hoop websites, waarbij je je eigen muursticker kunt ontwerpen. Hierbij kan je variëren in de lettertypes en afbeeldingen. Zo kan je je eigen tekst, foto en huisstijl maken. Ideaal dus voor je eigen bedrijf!

2.)   Fotobehang

Nog een manier om je wand te personaliseren is om fotobehang te kopen. Het nadeel hiervan is wel dat je een stuk duurder uit bent in vergelijking met normale behang. Fotobehang is wel steeds gebruiksvriendelijker aan het worden. Zo heb je tegenwoordig fotobehang waar je alleen nog maar behang voor hoeft toe te voegen. Bedrijven die mooie prints hebben zijn bijvoorbeeld Eijffinger uit Nederland, Komar uit Duitsland en Mister Perswall uit België.

3.)   Een functionele wand

Heb je wel eens gehoord van magnetisch verf? Magnetisch verf is niet helemaal magnetisch. In het magnetische verf zit ijzerpoeder, waardoor magneten aan de wand gaan kleven. Deze verfspot is bijna op iedere wandsoort geschikt. Ook magneetverf is vrij prijzig. Voor een potje magneetverf van 1 liter betaal je ongeveer 35 euro. Magneetverf kan je enkel in het grijs kopen. Wel is het mogelijk om magneetverf te overschilderen.

4.)   Behangen met kranten

Ja, je leest het goed, als je niet al te veel wilt uitgeven aan het ontwerp en je origineel wilt zijn is het behangen met kranten een leuk idee. Het is voornamelijk geschikt als je in de journalistiek werkt. Kranten kan je gewoon behangen met behangpapier. Het is wel secuur werk, want kranten zijn een stuk dunner dan behangpapier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *