5 tips om de administratie binnen je bedrijf te verbeteren

Elk bedrijf is verplicht om de administratie bij te houden van de diensten en producten die er verkocht worden. Daarnaast is het goed om verschillende andere zaken bij te houden in de administratie zoals bijvoorbeeld de salarissen van medewerkers, de inkomsten, de uitgaven, de uren die er gemaakt worden en nog veel meer. Als je een klein bedrijf hebt kun je dit vaak zelf doen, maar groeit het bedrijf, dan kun je wel wat hulp gebruiken. Vandaar dat we je 5 tips geven die je kunt gebruiken om de administratie binnen het bedrijf te verbeteren.

1. Planning

Zorg ervoor dat de administratie op vaste momenten gedaan wordt. Als je dit zelf doet, plan dan vaste momenten in de week in die je hiervoor gaat gebruiken. Zorg ervoor dat de agenda op die momenten geblokt is en dat er geen andere afspraken gemaakt kunnen worden. Als je vaste momenten inplant, dan zorg je ervoor dat je een goed ritme krijgt in het bijhouden van de administratie.

2. Automatiseren

Automatiseren is ook een grote verbetering. Als je veel zaken op papier hebt, zorg er dan voor dat alles gedigitaliseerd wordt en dat je door middel van automatisering sneller en efficiënter kunt werken. Daardoor kun je eenvoudig administratie terug vinden uit het verleden en bijvoorbeeld zoeken naar specifieke gegevens of informatie. Het scheelt overigens ook mappen met papieren in de kasten op jouw kantoor.

3. Salarisadministratie uitbesteden

Als je personeel in dienst hebt dan moet je de salarisadministratie bijhouden. Dit betekent dat de gewerkte uren bijgehouden moeten worden, deze moeten worden verwerkt en er moet gezorgd worden dat de salarissen worden uitbetaald. Om dit proces van de administratie eenvoudiger te maken kun je ook de salarisadministratie uitbesteden. Salarisadministratie vergemakkelijken in het HR-proces scheelt jou niet alleen tijd die je aan iets anders kunt besteden, maar ook kosten die je juist misloopt doordat je deze tijd zelf gebruikt.

4. Bijhouden van de administratie

Het klinkt heel simpel en dat is het ook. Wil je de administratie goed op orde houden, zorg er dan voor dat je de administratie regelmatig doet. Door het bijhouden van de administratie kun je ervoor zorgen dat je minder snel een fout maakt in de vastlegging. Je kunt dan ook vaak sneller iets terugvinden.

5. Hulp

Als het allemaal teveel werk is en je niet weet wat je moet doen. Dan kun je het beste hulp inschakelen van anderen. Dit kunnen collega’s zijn die bepaalde taken overnemen of misschien is het verstandig om bepaalde zaken uit te besteden. Je kunt ook zelf op zoek gaan naar een finance professional die je helpt bij het regelen van financiële zaken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *