5 tips om jezelf ouderwets offline te promoten

Veel bedrijven maken tegenwoordig hoofdzakelijk gebruik van de digitale kanalen. Marketing en promotie is echter meer dan Facebook, een website, email en YouTube. Het is ook mogelijk om de ouderwetse offline kanalen te gebruiken om de doelgroep te bereiken. Er zijn verschillende manieren om hier succesvol in te zijn. Zeker nu iedereen online marketing toepast en offline marketing ouderwets genoemd wordt. Zet je wifi uit en ontdek vijf manieren van offline marketing.

Post

Het klinkt ouderwets. Het is echter nog steeds heel effectief. Het is een goede manier van marketing door de afnemende concurrentie. Het doen van een mailing is duurder geworden en minder bedrijven doen het. Doe je het echter goed dan heb je een goed rendement. Een goede brief met een paar folders laat vele deuren opengaan.

Persoonlijk netwerken

Social media wordt natuurlijk sterk gerelateerd aan netwerken. Het echte netwerken gebeurt echter face to face. Er is een andere energie en de relatie is veel dieper. Ga naar evenementen en mogelijkheden om te netwerken. Zo ontstaan jarenlange relaties.

Presentaties geven

Is het mogelijk om een presentatie te geven? Grijp je kans. Het is mogelijk om zo snel in contact te komen met je doelgroep en een sterke indruk te maken. Vraag een organisator of ze nog iemand nodig hebben om over jouw vakgebied te spreken. Een warmere aanbeveling kun je niet krijgen.

Gedrukte publicaties

Het is ook mogelijk om te adverteren in kranten en magazines. Ook kun je soms in een boek adverteren welke gericht is op je doelgroep. Het is prettig en goed om hier gebruik van te maken.

Promotieartikelen

Een leuke promotie doen in combinatie met een geschenk? Een koelkastmagneet, pen, aansteker of zelfs een paraplu? Men zal sneller weer aan het bedrijf denken na een evenement.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *