De 4 beste tips om te besparen op printpapier

Een groot deel van de uitgaven aan kantoorartikelen gaat naar het bestellen van het standaard A4 printpapier. Het simpelweg aanschaffen van goedkoop printpapier is niet bevorderlijk voor de kwaliteit van de prints en schieten hierdoor hun doel voorbij. Nu denk je; hoe kan ik de printkosten dan drukken? Met deze 4 handige tips kan je dit bereiken.

Tip 1: Gebruik lichter papier

We zijn gewend om standaard 80grams printpapier te gebruiken. Als je wel hoogwaardig printpapier wilt gebruiken, kan je ervoor kiezen om te gaan voor 75grams papier. Dit lichte printpapier is minder belastend voor het milieu en is goedkoper. Dit, zonder verlies van de kwaliteit of witheid van het printpapier.

Tip 2: Gebruik soms ‘goedkoop’ printpapier

Voor intern gebruik kan u een mindere kwaliteit printpapier bestellen. Dit papier met lage witheid (CIE) is niet geschikt voor communicatie naar buitenaf, maar vaak voor persoonlijk of collegiaal gebruik prima.

Tip 3: Pas het document aan

Als je een document opstelt in Word, heeft deze in het begin een standaard opzet. Door deze standaard opzet aan te passen, kan je veel ruimte winnen. Verklein het lettertype eens. Een kleiner lettertype is vaak evengoed prima leesbaar. Daarnaast kan je ook de regelafstand, de marges en de kop- en voettekst verkleinen voor extra ruimte op uw pagina. Heeft u een document met veel tekst? Gebruik 2 kolommen op een pagina. Je hebt hiermee direct 1 pagina gewonnen en een lap tekst leest zo ook nog eens fijner weg.

Tip 4: Print minder

Dit is natuurlijk een open deur intrappen, maar.. hoe print je minder? Je denkt natuurlijk goed na of iets wel of niet geprint hoeft te worden, maar soms ontkom je er niet aan. Moet je printen, denk dan over wat je moet printen. Selecteer de pagina of het stuk tekst wat geprint moet worden, in plaats van het hele document. Daarnaast hoeft een document vaak niet geprint en verzonden te worden, maar kan je dit ook als PDF versturen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *