De kenmerken van een betonlook PVC vloer

Bij het uitkiezen van een vloer sta je voor een behoorlijk leuke uitdaging. Je hebt tenslotte de keus uit behoorlijk veel verschillende soorten vloeren. Tijdens de zoektocht is het belangrijk om jouw wensen duidelijk in beeld te brengen. Naar wat voor vloer gaat je voorkeur uit? Hoe moet het design van de vloer eruit komen te zien? Hoeveel budget heb je beschikbaar? Dergelijke vragen zijn leidend bij het uitzoeken van een nieuwe vloer.

Als je voor een PVC vloer kiest, heb je de keus uit verschillende varianten. Je kunt bijvoorbeeld voor een visgraat PVC vloer kiezen, maar ook een betonlook PVC vloer behoort tot de mogelijkheden. In dit artikel kijken wij naar de kenmerken die horen bij de laatstgenoemde variant: de betonlook PVC vloer.

De uitstraling

Het zal je wellicht niet heel erg verbazen, maar een betonlook PVC Vloer lijkt op een betonnen vloer. Daarentegen heeft deze vloer juist de voordelen die een PVC vloer altijd met zich mee brengt. Je combineert dus eigenlijk de twee beste werelden met elkaar: de kwaliteiten van een PVC vloer met de unieke uitstraling van een betonnen vloer. Dankzij de uitstraling van een dergelijke vloer kan je er van uit gaan dat deze prachtig in je huis staat.

Beter dan een betonnen vloer

Een betonlook PVC vloer is op meerdere aspecten de baas ten opzichte van een echte betonnen vloer. Dat zie je onder andere terug aan het onderhoud. Een betonnen vloer moet je onderhouden met bijvoorbeeld een bijenwas of lijnolie. Dat is bij een betonlook PVC vloer absoluut niet noodzakelijker. Sterker nog: het enige wat je moet doen, is de vloer af en toe goed schoon te maken. Hiervoor volstaan een stofzuiger en een dweil al.

Ruim assortiment

Als je bij een online leverancier kijkt, bijvoorbeeld bij Vloeren & raamdecor, zie je direct dat het aanbod behoorlijk fors is. Een betonlook PVC vloer is namelijk niet zomaar een betonlook PVC vloer. Nee, een dergelijke vloer heeft altijd een unieke uitstraling. Dat komt enerzijds door het patroon, maar anderzijds ook door het kleurgebruik. Een betonlook PVC vloer kan met verschillende grijstinten gemaakt worden, waardoor je altijd voldoende keus tussen meerdere varianten hebt.

Geluiddempend

Het is ook een feit dat je een betonlook PVC vloer regelmatig in grote gebouwen tegen komt. Denk hierbij aan grote kantoorgebouwen, aan flats en aan appartementsgebouwen. Dit komt puur doordat deze vloer geluiddempend is. In een dergelijk groot gebouw heb je al snel te maken met vele bewoners/gebruikers. Deze hoeveelheid mensen zorgt automatisch ook voor een hoger geluidsniveau. De betonlook PVC vloer weet dit geluid, dankzij specifieke kenmerken, behoorlijk goed te dempen. Uitermate prettig.

Relatief goedkoop

Tot slot willen we nog even het prijskaartje van een betonlook PVC vloer aanstippen. Een dergelijke vloer kost namelijk (een stuk) minder dan een echte betonnen vloer. Dit heeft weer te maken met het feit dat een betonlook PVC vloer een relatief simpele vloer is om te maken. Voor jouw portemonnee is dat echter wel prettig meegenomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *