Distributie als start-up bedrijf, hoe ga je te werk?

Als start-up is het belangrijk om te zorgen voor een goede distributie van de producten. Klanten zijn steeds veeleisender. Producten moeten snel bezorgd worden en het moet ook feilloos gebeuren. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede labeling van de pakketten en een vlekkeloze bezorging. De juiste verzendlabels zijn de basis van een correcte bezorging. Het maakt het ook mogelijk om de pakketjes snel van de juiste adressen te voorzien. Hierna kan de bezorger het op de bestemming bezorgen. Welke bezorging kies je als start-up bedrijf? Laten we de mogelijkheden bespreken.

In house magazijn

Het is goed om natuurlijk alles in eigen beheer te doen. Op die manier is het mogelijk om de kwaliteit te bewaken. Er worden minder fouten gemaakt. Mocht er toch wat misgaan, dan is het snel te corrigeren. Het is prettig om alles zelf te beheren. Het kan wel tijdrovend zijn en daarnaast moet gezorgd worden voor voldoende opslagruimte. Als start-up betekent het vaak dat de hele garage of schuur vol staat met pakjes. Erger nog: De hele woonkamer en hal staan vol. Een goed teken natuurlijk!

Fulfillment center

Een alternatief op het zelf versturen van pakketjes is door te kiezen voor een fulfillment centrum. Hier kun je dan jouw voorraad plaatsen. Bij een bestelling gaat er een opdracht naar het centrum om vervolgens jouw pakketje naar jouw klant te sturen. Het grote voordeel is, dat het veel tijd scheelt. Je kunt je met jouw start-up focussen op andere taken. Taken, die belangrijker zijn om als start-up te groeien. Natuurlijk kun je op de lange termijn besluiten om zelf de distributie te doen met een eigen magazijn. Het is vaak een afweging van kosten en kwaliteit. In de opstartperiode is een fulfillment centrum echter een goede keuze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *