Een heisessie: wat zijn de voordelen?

Iedereen heeft wel eens gehoord van het begrip: heisessie. Bij bedrijven worden steeds vaker heisessies georganiseerd en bijna elk bedrijf doet er minstens één of twee per jaar. Een heisessie is simpel gezegd een bijeenkomst op een externe omgeving. Deze omgeving is vaak ‘afgelegen’, vandaar de naam hei-sessie. Tegenwoordig is de term heidag een begrip die bij veel bedrijven regelmatig wordt gebruikt.

Voordelen van een heisessie

Veel mensen denken dat het vergaderen overal wel kan, dus waarom zou je naar een andere locatie gaan om te vergaderen? Een externe locatie zorgt ervoor dat mensen out-of-de-box gaan denken en tot nieuwe inzichten komen. Problemen worden hierdoor vanuit een ander kader gezien. Op de standaard werkvloer lijken de standaard problemen nooit te worden opgelost, terwijl deze tijdens een heisessie zo verholpen zijn. Ook zet de externe omgeving je team op scherp. Degene die de vergadering organiseert doet moeite en dit laat het belang van de vergadering naar voren komen waardoor mensen bereid zijn beter mee te werken en denken.

Locaties

Zoals al eerder vernoemd hoeft een heisessie niet plaats te vinden op de hei. Het gaat er gewoon om dat het wat anders is als de normale werkvloer. Je kan ervoor kiezen om op een heidag buiten te houden, maar je kan het ook op een aparte binnen locatie in de buurt doen. Een voorbeeld is de vergaderruimte in Utrecht. Hier kun je met je hele team op een externe plek vergaderen.

Externe coach

Een heisessie wil je natuurlijk goed laten verlopen. Om dit te doen zijn er coaches beschikbaar die de heisessie voor je kunnen begeleiden. Zo kan ook de leider van de sessie goed meedoen aan de sessie en is er een objectieve coach van buitenaf. YouMeet biedt deze mogelijkheid aan wanneer je de heisessie organiseert op hun locaties.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *