Help: te weinig tijd als ondernemer!

Veel ondernemers hebben hetzelfde probleem: te weinig tijd. Vooral kleine ondernemers kampen met dit probleem, omdat ze veel zelf moeten doen. Grotere spelers kunnen hun taken uitbesteden aan personeel wat ze in dienst hebben. Maar toch zijn er een aantal dingen die je als kleine ondernemer kunt doen om meer tijd te creëren. Benieuwd welke dat zijn? In deze blog geven we je een aantal tips hoe je ervoor kunt zorgen dat je meer tijd hebt om echt te ondernemen.

Leer nee te zeggen

Als ondernemer is het belangrijk om nee te leren zeggen. Komt er bijvoorbeeld iemand naar je toe voor hulp? Of schuiven je medewerkers onderling taken aan elkaar toe? Het kost veel tijd om collega’s te helpen met werkzaamheden die eigenlijk helemaal niet jouw verantwoordelijkheid zijn. Leer dus om nee te zeggen en leer dit ook aan je werknemers. Je zult zien dat dit tijd bespaart! Hetzelfde geldt voor ongeplande vergaderingen. Vergaderen kost veel tijd, en dat is niet erg als er sprake is van een duidelijk doel. Ongeplande vergaderingen missen echter vaak dit doel, waardoor ze onnodig tijd kosten. Probeer deze vergaderingen voortaan vriendelijk te weigeren.

Besteed de administratie uit

Een andere manier om tijd te besparen is het uitbesteden van de administratie. Het is namelijk verplicht om een goede administratie bij te houden, maar het draagt niet bij aan de groei van je onderneming. Het is dus heel begrijpelijk als je je liever met andere dingen bezighoudt, dan met het bijhouden van de administratie. Daarom kun je ervoor kiezen om deze taak uit te besteden. Het is een tijdrovende klus, en zo bespaar je dus veel tijd die je nuttiger kan besteden! Een accountant kan de hele administratie voor je verzorgen, en zo hoef jij je hier geen zorgen meer over te maken. Een accountant is hier namelijk in gespecialiseerd, dus zo weet je zeker dat je administratie correct wordt bijgehouden. Dit voorkomt ook nog eens vervelende boetes van de Belastingdienst. Bovendien kan een accountant je waarschuwen als je er financieel toch minder goed voorstaat dan je dacht. Zo kun je op tijd ingrijpen bij tegenvallende resultaten. Ben je op zoek naar een accountant in Roosendaal? Dan kun je terecht bij Doomen & Quist.

Werk in de cloud

Werken in de cloud zal je niet direct tijd besparen, maar het werkt wel een stuk efficiënter. Je kunt vanaf elk apparaat bij je bestanden en je mail, dus een paar minuten wachten op de trein kun je al nuttig besteden.

Plan je tijd goed

Veel ondernemers plannen hun werkdagen niet, omdat ze het veel moeite vinden of omdat ze het nut er niet van inzien. Anderen denken dat je werkdagen lastig kunt inplannen, omdat er altijd dingen tussenkomen. Dit is natuurlijk deels waar, maar toch kan een goede planning je tijd besparen. Zo zorg je er namelijk voor dat je je doelen eerder behaalt, omdat je er stapsgewijs naartoe werkt. Verdeel je doelen dus in kleinere taken en plan deze in. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om je planning voor de hele volgende week op vrijdag te maken. Doe dit in een agenda, notitieblok, of gebruik hiervoor een app.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *