Het werken in de zorg

Wanneer je werkt in de zorg dan zijn er verschillende aspecten waar rekening mee gehouden moet worden. Het is fijn om als Zzp’er aan de slag te gaan in de zorg omdat je dan zelf je uren kan inplannen. Zzp’er in de zorg wordt dus sterk aangeraden. Benieuwd waarom, en welke voordelen hierbij allemaal komen kijken? Lees dan snel verder! 

Flexibiliteit 

Wanneer je als Zzp’er in de zorg werkt dan zorgt dit voor flexibiliteit. Je kan dan zelf kiezen wanneer je welke uren kan maken. Het is makkelijk te combineren met je thuissituatie en eventuele andere werkzaamheden. Wanneer je bijvoorbeeld kinderen hebt die in de ochtend vroeg naar school moeten dan kan je als Zzp’er zelf kiezen hoe laat je begint met werken. Vaak zijn het ook mensen die na het werk in de zorg nog een opleiding doen. Het valt allemaal makkelijker te combineren wanneer je een Zzp’er bent. 

Afwisseling in het werk 

Een ander voordeel is dat je veel afwisseling in je werk hebt. Je kan er voor kiezen om bij verschillende bedrijven te gaan werken zodat je ook verschillende werkzaamheden hebt. Je bent niet gebonden aan één bedrijf. Het is makkelijk om te wisselen en te kiezen voor een andere opdracht. De drempel om iets te gaan waar je niet helemaal zeker van bent is daardoor lager. Je kan altijd kijken wat op je pad komt en hoeft dit van te voren niet helemaal bedacht te hebben. 

Netwerk vergroten

Wanneer je bij meerdere zorginstellingen aan de slag gaat dan zorgt dat ervoor dat je het eigen netwerk vergroot. Je leert steeds meer mensen kennen binnen deze branche en daardoor creëer je voor jezelf meer naamsbekendheid. Zorgzuster is een bemiddelingsbureau die kan helpen om een baan te zoeken als Zzp’er in de zorg. Wanneer je hier dus voor openstaat is het slim om samen met Zorgzuster hier naar te kijken om te zien of er geschikte banen voor jou zijn. Je hoeft op deze manier niet zelf allerlei bedrijven te benaderen maar kan zo een nieuw netwerk opbouwen. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *