Hoe belangrijk is uw personal finance op orde hebben?

We trappen een open deur in wanneer we zeggen dat heel wat verschillende zaken tegenwoordig een redelijk directe impact kunnen hebben op uw financiële situatie. Er kan dan ook worden gesteld dat uw personal finance meer dan ooit heel wat aandacht vereist. Dit gezegd zijnde is het zo dat veel mensen hier op zich niet voldoende inzicht voor hebben om dit zelf op te volgen. Daarnaast geldt voor bijvoorbeeld ondernemers dat zij er niet altijd in slagen om een onderscheid te maken tussen bijvoorbeeld hun zakelijk en hun privé vermogen. Is het voor u ook belangrijk om precies te kunnen achterhalen hoe belangrijk uw personal finance nu precies is en met welke invloeden u allemaal rekening moet houden? In dat geval is het zeker de moeite waard om even grondig de onderstaande informatie door te nemen!

Wat omvat uw personal finance precies?

Personal finance omvat in principe uw volledige financiële situatie. Dit betekent concreet dat niet alleen uw persoonlijk vermogen meetelt als onderdeel van uw personal finance, maar dit bijvoorbeeld ook geldt voor uw openstaande schulden. Elke financiering die u als privé persoon afsluit maakt bijvoorbeeld deel uit van uw personal finance. Is het voor u niet mogelijk om uw personal finance op dit eigenste ogenblik in kaart te brengen? Dan benadrukt dat eigenlijk alleen maar het belang van het inschakelen van een financieel expert.

Hoe kan uw personal finance worden beïnvloed?

U mag op een zeker ogenblik nog over zo’n stabiele financiële situatie beschikken, een potentiële dreiging loert altijd om de hoek. Het is in de praktijk dan ook zo dat uw personal finance door ongelofelijk veel verschillende gebeurtenissen kan worden beïnvloed. We hebben alvast enkele voorbeelden van dergelijke situaties voor u op een rijtje gezet:

  • Een ongeval of ziekte;
  • Het overlijden van bijvoorbeeld uw partner;
  • (Tijdelijke) werkloosheid;
  • Het bereiken van de pensioenleeftijd;

Bovenstaande zijn uiteraard slechts enkele situaties die ervoor kunnen zorgen dat uw personal finance er meteen volledig anders uit kan komen te zien. Dit is natuurlijk allemaal vrij negatief, maar ook een positieve injectie in uw personal finance vereist de nodige aandacht. Wat bijvoorbeeld te denken van het moment waarop u een schenking ontvangt? Ook in dit geval zijn er heel wat verschillende (fiscale) regels om bij stil te blijven staan.

Waarom een beroep doen op een expert?

Op het ogenblik dat uw financiële situatie uit balans is kan dat meteen grote gevolgen met zich meebrengen. Deze gevolgen zullen zich op verschillende vlakken laten voelen. Het grootste gevaar gaat schuil in het mogelijks ontstaan van een vicieuze cirkel. Deze kan er namelijk voor zorgen dat u in een financiële situatie terecht komt waar geen uitweg meer uit kan worden gevonden. Dat is natuurlijk erg vervelend en kan zelfs zomaar de rest van uw leven bepalen. Het spreekt voor zich dat u er dan ook alles aan zult willen doen om het zover niet te laten komen. Slaagt u er zelf niet in om uw personal finance op orde te zetten en terug constructief te kunnen werken richting de toekomst? In dat geval is het altijd interessant om een expert in te schakelen. Een financieel adviseur kan u dan mogelijks wel verder helpen.

Meer info over uw personal finance? Kijk op www.krcvanelderen.nl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *