Hoe breng je jouw bedrijf onder de aandacht van je publiek?

Heb je een klein bedrijf en kun je wel wat naamsbekendheid gebruiken? Er zijn allerlei manieren om dat te realiseren en het goede nieuws is: je hoeft er lang niet altijd een enorm budget voor vrij te maken.

Wat wil je zeggen?

Voor je besluit om aan je naamsbekendheid te gaan werken, is het belangrijk om eerst wat dingen op een rijtje te zetten. Wie wil je bereiken, bijvoorbeeld? Wie zijn jouw potentiƫle klanten, en waar vind je ze?

Ook is het niet onbelangrijk om voor jezelf op een rijtje te zetten wat je precies wilt vertellen, en waarom. Wil je vooral nieuwe klanten werven? Of wil je bestaande klanten beter aan je binden? Of misschien heb je wel een heel ander doel, ben je bijvoorbeeld een bedrijfje gestart midden in een woonwijk en wil je de bewoners vooral laten weten dat je er bent, en een goede relatie met hen opbouwen.

Al dit soort vragen moet je voor jezelf beantwoorden voor je aan de slag kunt. Heb je een en ander helder gekregen? Dan is het tijd voor een plan van aanpak.

Niet veel geld te besteden

Accepteer dat jouw marketingactie niet zo groot kan zijn en zoveel impact kan hebben dan die van grote bedrijven. Hun budgetten zijn talloze malen hoger, wat hen veel meer mogelijkheden geeft. Zij hebben echter 1 ding niet, dat jij wel hebt: een persoonlijke aanpak. Als je niet de grootste kan of wil zijn, zorg dan dat je de leukste, aardigste, gezelligste of sympathiekste bent. In een wereld waarin consumenten het voor het zeggen hebben, zoveel keuze is er, moet je ervoor zorgen dat ze het jou op een of andere manier gunnen. Dat doe je door persoonlijk contact te maken, door extra service te bieden en door je goed te verdiepen in je klanten.

Een contact met een nieuwe of potentiĆ«le klant leggen is al lastig genoeg, maar het contact behouden en zorgen dat men je niet vergeet is minstens zo moeilijk. Omdat je de mensen nu eenmaal niet continue kunt achtervolgen, is het handig om er op een andere manier voor te zorgen dat ze zo nu en dan eens aan je denken. Je kunt bijvoorbeeld iets tastbaars uitdelen, iets dat mensen vaak gebruiken, en waar ze dan steeds jouw naam op zien. De truc is al zo oud als de weg naar Rome, maar hij werkt nog steeds. Maak bijvoorbeeld leuke sleutellabels met het logo van je bedrijf. Je kunt zelfs een actie bedenken waarbij klanten die het label gebruiken en bij zich hebben een leuke korting krijgen als ze bij je langs komen. Of deel winkelwagen munten uit, vooral handig als je bijvoorbeeld een winkel hebt in een groot winkelcentrum waar ook een supermarkt zit. Iedere keer als mensen daar een karretje pakken zien ze jou weer even voorbijkomen, en besluiten ze misschien wel om na de boodschappen nog even bij jou langs te komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *