Hoe je huisvesting regelt voor buitenlandse medewerkers

Ben je op zoek naar goede huisvesting voor nieuw hoogopgeleid personeel? Zij hebben vaak geen kennis van de wetgeving in Nederland, de woningmarkt en spreken de taal niet. Hierdoor is het voor hen erg lastig om een geschikte woonruimte te vinden. Vaak loopt de huisvesting dan ook via de werkgever.

Wetgeving

Voordat je überhaupt gaat kijken naar mogelijke huisvesting voor je nieuwe medewerker, moet je op de hoogte zijn van de wetgeving rondom het aannemen van buitenlandse medewerkers. Zoek eerst uit of een verblijfsvergunning nodig is. Indien het gaat om kenniswerkers is het minder moeizaam  om de medewerker te laten overkomen om voor jouw bedrijf te komen werken. Het gaat in dit geval voornamelijk om specialisten en hoogopgeleide medewerkers.

Gespecialiseerde huisvestingsbureaus

Er zijn bedrijven, die dagelijks bezig zijn met de huisvesting van buitenlandse medewerkers. Zij weten precies waar behoefte aan is betreft de oplevering en de huurperiode. Zij zorgen er voor dat de meeste woningen in beheer gestoffeerd en gemeubileerd zijn, zodat een buitenlandse medewerker de woning direct kan betrekken. Het is namelijk lastig om meubels over te laten vliegen en nieuwe meubels kopen voor een bepaalde periode is zonde. Daarnaast hebben zij vaak een groot netwerk van woningeigenaren, die geschikte woningen aanbieden. Hierdoor is huisvesting van buitenlandse medewerkers mogelijk in bijna heel Nederland, maar in het bijzonder rondom werkgebieden.

Je kunt zelf een woning uitzoeken tussen het online aanbod, maar het is wellicht gemakkelijker om advies te vragen aan een gespecialiseerd bureau. Zij weten veel over bijvoorbeeld de wetgeving en kunnen indien gewenst alle zorg op zich nemen. Ook voor kortere periodes kan buitenlands personeel worden gehuisvest.

Kortom, lees je goed in voordat je de huisvesting van buitenlands personeel regelt of laat je helpen door een professioneel bureau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *