Hoe kies je de juiste mensen om in dienst te nemen?

Ben je eigenaar van een bedrijf? Dan ben je er onder meer verantwoordelijk voor dat er voldoende personeel is. Dit lijkt vanzelfsprekend, maar dit is het allerminst. Personeel kan na verloop van tijd namelijk een nieuwe uitdaging zoeken en ontslag nemen. Indien je hier niet op voorbereid bent, kan dit voor behoorlijk wat problemen zorgen. Indien mensen jouw bedrijf verlaten om elders aan de slag te gaan, moet je op zoek naar nieuw personeel. Betreft het een specifieke functie die niet door iedereen uitgevoerd kan worden? Dan moet je de juiste persoon vinden voor de functie. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Uiteraard wil je voorkomen dat je een verkeerde keuze maakt. Daarom vertellen wij jou hier hoe je de juiste mensen kiest om in dienst te nemen.

Stel een profielschets op

Is er haast bij het vinden van nieuw personeel voor een bepaalde functie? Dan ben je mogelijk geneigd om de eerste de beste aan te nemen. Dit kan goed uitpakken, maar die kans is niet heel erg groot. Deze persoon weet immers niet wat er van hem/haar verwacht wordt en dat zorgt hoe dan ook voor problemen. Daarom raden wij jou aan om de tijd te nemen voor het vinden van de juiste persoon. Begin altijd met het opstellen van een profielschets. Zo’n schets helpt jou om de juiste persoon te vinden. In deze schets vermeld je namelijk wat voor een persoon je zoekt en wat er van hem/haar verwacht wordt. Indien je je vasthoudt aan deze schets, wordt het een stuk makkelijker om de juiste persoon in dienst te nemen.

Om wat voor een functie gaat het?

Het vinden van personeel is in de ene branche aanzienlijk makkelijker dan in de andere. Is er veel vraag naar werk binnen jouw branche? Dan is het niet betrekkelijk lastig om nieuw personeel te vinden. Vaak is het genoeg om de vacature te publiceren op de website van jouw bedrijf en op sociale media. Je krijgt zodoende vaak snel talloze reacties, waardoor je snel nieuw personeel in dienst kunt hebben. Voor productiewerk is het bijvoorbeeld makkelijker om iemand te vinden dan voor een financiële baan. Voor productiewerk hoeft men doorgaans namelijk geen specifieke kennis te hebben. De handelingen die uitgevoerd moeten worden, kunnen namelijk makkelijk aangeleerd worden. Gaat het om een specifieke functie? Zorg dan dat je goed in kaart hebt wat er allemaal komt kijken bij het vervullen van deze functie. Dit maakt het namelijk een stuk makkelijker om de juiste persoon in dienst te nemen.

Schakel hulp in om de juiste persoon in dienst te nemen

Niet ieder bedrijf slaagt er zelf in om een bepaalde functie te vervullen. Geldt dit ook voor jouw onderneming? Dan zit je mogelijk met je handen in het haar. In dat geval kan het namelijk behoorlijk lang duren voordat je iemand vindt. Gelukkig kun je tegenwoordig hulp inschakelen om de juiste persoon in dienst te nemen. Veel bedrijven denken in dat geval direct aan een uitzendbureau. Zo’n bureau kan jou inderdaad helpen aan geschikt personeel. Het wordt echter een stuk lastiger wanneer het gaat om een specifieke functie, bijvoorbeeld in het managementteam. Hiervoor is immer specifieke kennis nodig. Zoek je iemand voor een dergelijke functie? Dan is een executive search bureau aan te raden. Wat het verschil is tussen zo’n bureau en een uitzendbureau? Dat executive search vaak gericht is op personen die nog in dienst zijn bij een bedrijf. Een executive search bureau benadert deze persoon met de vraag of hij/zij interesse heeft in de functie binnen jouw bedrijf. Bij een uitzendbureau melden mensen zich zelf aan. Een executive search bureau kan jou dus helpen om de juiste persoon in dienst te nemen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *