Hoe kies je een goed vertaalbureau?

Een tekst vertalen lijkt simpel. Je schakelt gewoon een vertaler in die verstand heeft van een andere taal. Toch is het niet zo heel gemakkelijk. Je moet namelijk op een paar dingen letten.

Waarom is een goed vertaalbureau belangrijk?

Een tekstvorm is nooit hetzelfde, dat merk je ook in het Nederlands. Toch zijn er vertaalbureaus die beweren alles aan te kunnen. Het maakt niet uit of het nou een simpel document is of een juridisch artikel. Ze kunnen alles, zeggen ze. Maar het is belangrijk om hier niet in te trappen. Als een andere taal onbekend is voor je, dan dreigt dat een gevaar voor je informatie. Wanneer je jouw bezoekers verkeerde informatie geeft, kan dit gevaarlijk zijn voor je betrouwbaarheid. Ze krijgen een verkeerd product of ze vermoeden dat het nep is. Je verkoop zal door deze investering dus niks opleveren… misschien alleen een volle mailbox met vragen van je bezoekers.

Waar op letten?

Bij het kiezen van een goed vertaalbureau werkt het ergens hetzelfde als bij elk ander bedrijf. Je bekijkt de website en leest de informatie. Een goede website zal zoveel mogelijk informatie met je delen over hun verdiensten en de werkwijze. Een perfect voorbeeld van een goed bedrijf is Translation Kings. Als je een kijkje neemt op de website, beweert het bedrijf goede kwaliteit te leveren doordat zij meer dan 1100 specialisten hebben en voorzien zijn van keurmerken. Hun specialisten zitten namelijk in het land van oorsprong, zodat zij nog altijd hun moedertaal horen en de kennis dus nooit vervaagd. Daarnaast is het bedrijf gecertificeerd met de hoogst haalbare kwaliteitsstandaarden voor vertaalbureaus; de ISO 9001 en de ISO 17100.

Nog een belangrijk aspect is het bekijken van reviews. Als je kijkt naar Translation Kings, zie je hoe open zij zijn in hun klanten. Ze hebben gewerkt voor onder andere: Nike, Tesla motors en Samsung. Deze merken laten ook een goede beoordeling achter op de website.

Tot slot is het natuurlijk de openheid van de prijs. Je wil uiteindelijk niet verbaasd staan van een factuur met een hoog bedrag. Vertaalbureau Translation Kings zal voor jou werken vanaf 0,05 cent per woord. Dit komt door het groot aanbod specialisten voor wie het een kleine moeite is.

Je merkt dus al dat dit bedrijf heel open is en hun kwaliteit onderbouwd. Je weet bij dit bedrijf hoeveel specialisten werkzaam zijn, dat zij gecertificeerd zijn, je weet wie de klanten zijn en tot slot de prijs. Enthousiast? Kijk gerust op vertaalbureau Translation Kings.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *