Hoe maak je een B2B webwinkel succesvol?

In de loop der jaren zien we steeds vaker dat bedrijven spullen verkopen via webwinkels. Dit is ook vrij logisch, want het gaat sneller, makkelijker en is vaak goedkoper als de traditionele vorm van verkoop. Dit zagen we eerst vooral in de consumentenmarkt (B2C) verschijnen, maar tegenwoordig zien we het ook steeds meer in de B2B markt. Zo zien we tegenwoordig veel webshops voor groothandels verschijnen. Maar hoe maak je een B2B webshop nou succesvol?

De doelgroep

Het is belangrijk dat je een duidelijke keuze maakt in de doelgroep waarom je je gaat richten. Deze doelgroep moet je van binnen en van buiten kennen. Het is voor een B2B webwinkel erg belangrijk om te weten hoe de koper zich online gedraagt. Hou in je gedachten dat een B2B koper denkt vanuit zijn bedrijf in plaats van hem als individu. Hierdoor maakt hij waarschijnlijk andere keuzes als wanneer hij een product voor zichzelf zou aanschaffen.

Varieer met prijzen

Over het algemeen worden in de B2C markt standaardprijzen vastgehouden en worden er weinig uitzonderingen gemaakt. Echter is dit in de B2B markt niet het geval. Bedrijven verwachten een persoonlijk aanbod waarover te onderhandelen is. Vaak kopen bedrijven ook grote hoeveelheden voor een langere periode en daarom is het voor beide partijen handig om een goede deal te sluiten. Laat dit ook terugzien in de webshop: noem een adviesprijs, maar nooit een definitieve prijs. Zo laat je zien dat je hier open voor staat.

De technische kant

Een webshop staande houden is een moeilijke klus. Het is belangrijk dat je de juiste B2B webshop software gebruikt om je webshop goed te laten werken. Er zijn verschillende vormen van software. De één kan slechts een aantal producten aanbieden, de ander kan weer veel meer. Kijk wat voor software goed bij jou past. Er is tegenwoordig ook software die prijspersonalisatie zelf kan uitvoeren en jouw klanten zelf de facturen kunt versturen.

Zoals je nu waarschijnlijk al begrijpt zijn er veel aspecten waar je op moet letten wanneer je een B2B webshop begint. Zorg er in ieder geval voor dat je een duidelijk plan hebt en de juiste software hiervoor kiest om het een stuk makkelijker te maken voor jezelf.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *