Hoe maakt Software Defined Netwerk (SDN) onderdeel uit voor jouw organisatie?

Software Defined Netwerk is een intelligente vorm van netwerkarchitectuur, het wordt centraal aangestuurd door softwaretoepassingen. Door de aanpak van Software Defined Netwerk kunnen beheerders op een eenvoudige manier hun netwerk beheren. Waarschijnlijk klinkt dit allemaal erg ingewikkeld en heb je geen idee wat dit precies inhoudt maar ben je wel benieuwd wat het kan toevoegen aan je bedrijf.

Waarom SDN?

Met een onderneming wordt je altijd omgeving door concurrerende krachten zoals groei in multimedia, toenemend gebruik van mobiel en de druk om kosten te drukken als de omzet gelijk blijft. Al deze factoren zorgen voor stress binnen de standaard bedrijfsmodellen. Om met al deze veranderingen mee te gaan is het goed om je te verdiepen in Software Defined Netwerk.

Software Defined Netwerk maakt het mogelijk om gedrag binnen het neterk op een centrale manier te programmeren aan de hand van softwaretoepassingen. Het implementeren van een SDN- controlelaag binnen het gesloten netwerk maakt het dat beheerders je netwerk gemakkelijk kunnen beheren. De ingewikkelde onderliggende technologie heeft hier geen verdere invloed op.

Voordelen SDN

Het netwerkgedrag kan beheerd worden door gebruik van software dat dieper gaat dan netwerk apparatuur dat de zichtbare infrastructuur regelt. Door het gebruik van SDN kunnen netwerkbeheerders hun netwerken aanpassen om zo nieuwe diensten en ook klanten te kunnen helpen. Hierdoor kunnen de beheerders sneller innovatieve diensten inzetten die niet vastzitten aan beperkingen die een gesloten netwerk met zich meedragen.

Doordat beheerders alles kunnen aanpassen, is het logisch centraliseren van netwerk en de controle daarvan gemakkelijker. Op de ‘normale’ wijze functioneren alle apparaten individueel en afhankelijk van elkaar en zijn ze zich bijna niet bewust van het overige deel van het netwerk. Het inzetten van Software Defined Software kan beveiliging en herstel van het netwerk geoptimaliseerd worden en zo krijgt jouw organisatie een betere algehele inzicht in het netwerk. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *