Hoe optimaliseer je het proces in een magazijn?

Het magazijn is voor een webwinkel de plek waar het allemaal gebeurt en waar het geld verdiend wordt. De orders worden hier bij elkaar gezocht, klaargemaakt voor verzending en vervolgens afgegeven aan de verzendmaatschappij. Het is dan ook van groot belang dat dit interne proces zo gestroomlijnd mogelijk is. Wij vertellen je hoe je dit proces nog kunt optimaliseren.

1. Werk met kleuren

Het werken met kleuren vereenvoudigt het denkproces in het hoofd van je werknemers. Verschillende onderzoeken hebben al uitgewezen dat het opnemen van informatie sneller gaat als er niet gelezen hoeft te worden. Van alles dat een mens ziet onthoudt men ongeveer 80%, terwijl dat percentage bij lezen slechts ligt op 20%. Bovendien zijn kleuren universeel in elke taal. Als jij buitenlandse werknemers hebt in het magazijn zorgen kleuren ervoor dat iedereen begrijpt wat er wordt bedoeld. Zo brengt een kleine verandering grote, maar positieve, gevolgen met zich mee in het proces van order verwerking.

2. Zorg voor een duidelijke structuur

Des te groter het magazijn en productaanbod, hoe belangrijker de structuur van het magazijn is. Je wilt immers dat je personeel de benodigde artikelen zo snel mogelijk vinden en kunnen klaarmaken voor verzending. Het aanbrengen van structuur heb je deels zelf in de hand, maar je kunt het voor het magazijnpersoneel ook makkelijker maken door extra codering aan te brengen. Denk hierbij aan locatieborden of bulklocaties. Heb jij meer kleinere artikelen in het magazijn liggen die vaak van plek verwisselen? Dan zijn magnetische etiketten een slimme oplossing.

3. Motiveer het personeel

De laatste, maar zeker niet minst belangrijke, tip is om het magazijnpersoneel te motiveren om een stap harder te lopen. Zij zijn immers de mensen die het moeten doen. Werknemers met een lage tevredenheid werken nu eenmaal minder hard dan werknemers die blij zijn met hun werk (of met de beloning) verrichten meer werk. Overweeg dan ook om een extra motivator tot leven te roepen voor het magazijnpersoneel. Gebruik je targets die je aan het personeel stelt te om een bonusstructuur in te voeren. Iedere order die zij per uur meer verwerken levert extra vrije dagen of een eindejaarsbonus op. Ga ook regelmatig met je werknemers in gesprek om te vragen wat zij graag anders willen zien. Misschien hebben ze wel behoefte aan een nieuwe pompwagen, radio in het magazijn of hittebestendige etiketten voor speciale producten. Het personeel weet als geen ander wat er speelt op de werkvloer. Door je personeel het gevoel te geven dat er naar ze geluisterd wordt zorgt voor een hogere tevredenheid en arbeidsproductiviteit. Het is een stuk goedkoper om je huidige personeel harder te laten werken dan om nieuw personeel aan te nemen en van voor af aan op te leiden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *