Klanttevredenheidsonderzoek uitvoeren tot tevredenheid van je klanten

Heb je momenteel een goed beeld wat jouw klanten daadwerkelijk van jouw bedrijf, producten of diensten vinden? Vaak is dit een aanname en kan je het nooit met zekerheid zeggen. Een klanttevredenheidsonderzoek kan ik verschil in aanbrengen. Waarvoor is een klanttevredenheidsonderzoek noodzakelijk en wanneer kan je dit onderzoek inzetten?

Klanttevredenheidsonderzoek voor een duidelijk beeld

Een duidelijk beeld van wat jouw klanten echt denken over de organisatie, producten of diensten is essentieel om goed op de wensen van de klant in te spelen. Vaak heb je het idee dat je voor de volle 100% op de juiste weg zit, terwijl je eigenlijk een parallelweg aan het bereiden bent die aan het einde de andere kant opgaat. Om dit te voorkomen kan een klanttevredenheidsonderzoek uitkomst bieden. Door dit type onderzoek krijg je feedback van de klant op welke weg je business zich bevindt.

Tevreden klanten zijn een pr tool op zich

Om de klant tevreden te houden moet je aan zijn/haar wensen voldoen. Deze wensen komen naar voren in het klanttevredenheidsonderzoek. Door dit overzichtelijk te maken kan je hierop inspelen. Een tevreden klant zal jouw pr volbrengen door mond-tot-mondreclame. Dit is een van de beste reclamemiddelen die er zijn. Omdat zij het goede woord verspreiden, nemen veel mensen het aan dat het ook zo is. Dit leidt tot meerdere klanten in jouw klantenbestand.

Een bestaande klant kost minder geld dan het werven van een nieuwe klant

Een gouden regel in de marketingwereld luidt ‘Een bestaande klant kost minder geld dan het werven van een nieuwe klant’. Dit houdt in dat je een klant beter kan behouden door hem tevreden te houden en op zijn wensen in te spelen dan alle zeilen bijzetten om nieuwe klanten te werven. Een klanttevredenheidsonderzoek        is hier een uitermate geschikte tool voor. Het levert tevreden klanten en geld op!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *