Milieumanagement?

Bijna dagelijks zie je op het nieuws wel een nieuwe natuurramp voorbij komen. Overstromingen, bosbranden, modderstromingen noem ze maar op. Dit wijst er duidelijk op hoe belang het is dat we als maatschappij zo snel mogelijk opzoek moeten gaan naar duurzame oplossingen. Door de snelle achteruit gang zijn er op korte termijn oplossingen nodig. De elektrische auto’s en de vele zonnepanelen die dagelijks geïnstalleerd worden zijn helaas niet genoeg om de smeltende ijskappen tegen te gaan. De oplossingen die bedacht moeten worden zullen betrekking moeten hebben op ons dagelijks leven. Het zal gaan op het aanpakken van onze processen. Daar zijn op korte termijn de grootste stappen in te maken. Het implementeren van een milieumanagement systeem bij organisaties is de basis.

Milieumanagement

Waar moeten we beginnen? MVO is een breed begrip en er zijn vele manieren om dit aan te vliegen. Een mogelijke start voor organisaties is het behalen van het ISO 14001 certificaat. Door dit certificaat als organisatie te behalen toon je aan dat je aan de internationale standaarden op het gebied van milieumanagement voldoet. In het proces van het behalen dit certificaat wordt je door experts ondersteunt. Zij zullen jou helpen en de handvatten bieden om een milieumanagement systeem op een zo snel mogelijke manier te implementeren. Eenmaal geïmplementeerd zal de ISO 14001 organisaties helpen om op een gecontroleerde wijze te groeien waarbij het milieu niet wordt vergeten.

De kosten

De meeste bedrijven moeten winst maken om te kunnen overleven. Daarom is het belangrijk dat er met MVO oplossingen na wordt gedacht over hoe dit tot besparingen kan leiden bij bedrijven. Veel mensen in het bedrijfsleven gaan er namelijk nog steeds van uit dat MVO alleen maar geld kost. Naast dat het implementeren van het ISO certificaat tot besparingen leidt, zal het je ook helpen om aanbestedingen in de toekomst te winnen. Veel bedrijven kiezen er namelijk steeds vaker bewust voor om niet meer samenwerken met bedrijven die MVO niet serieus nemen.

Om ook de kwaliteit van je product te behouden en jezelf niet uit de markt te prijzen is het belangrijk dat de bedrijfsprocessen juist verbeterd worden met de invoering van MVO. Om de kwaliteit van een organisatie te behouden kan het behalen van het ISO 9001 certificaat een goed uitgangspunt zijn.

Er zijn genoeg stappen te ondernemen, alleen moet je vaak weten waar je moet beginnen. Het behalen van certificaten kan een mooi uitgangspunt zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *