Nieuwe baan, nieuwe medewerkers

Man in Black Suit Drinking Coffee

Wanneer er bij een bedrijf nieuwe medewerkers komen dan wil je dat deze mensen zich zo snel mogelijk thuis voelen en ook een langere tijd blijven. Wat veel mensen niet meteen realiseren is dat dit vaak al begint hoe nieuwe medewerkers worden ingewerkt. Het onboarding proces is het gehele proces waarbij de nieuwe medewerker in de eerste periode geholpen wordt. Er zijn verschillende manieren hoe je dit het beste kunt doen als bedrijf zijnde. Benieuwd hoe? Lees dan snel verder!

Voorbereiding

Het is belangrijk dat de nieuwe medewerker goed wordt ontvangen en dat praktische zaken al geregeld zijn. Op de eerste dag is het fijn dat alles klaar ligt en er niks mist. Je kan hier bijvoorbeeld denken aan inloggegevens, een eigen bureau en een toegangspas. Er zijn daarbij ook nog verschillende zaken die voor de nieuwe medewerker goed zijn om te weten. Je kan een overzicht maken van het bedrijf en een soort informatiepakket samenstellen. Op deze manier hoeft de nieuwe medewerker niet telkens vragen te stellen maar kan die altijd terugvallen op dit pakket wanneer iets niet helemaal duidelijk is.

Inwerken

Wanneer de nieuwe medewerker goed is ontvangen dan moet die daarna natuurlijk ingewerkt worden en aan de slag gaan. Het is slim om een aanspreekpersoon voor hem aan te wijzen. Met vragen of onduidelijkheden kan die hier namelijk altijd terecht en dit geeft een prettig gevoel. Je kan samen gaan kijken naar het inwerkprogramma, vaak wordt dit online gedaan. Om het overzichtelijk te maken is het slim om een onboarding app aan te schaffen. Zowel de nieuwe medewerker als het bedrijf zelf kunnen hier gebruik van maken en kunnen het proces goed in de gaten houden. Op deze manier wordt er sowieso niks gemist en je kan hierbij ook makkelijk iets terug zoeken. Door middel van deze onboarding app zie je precies wat je al succesvol hebt afgerond en wat je nog moet doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *