Online veiligheid, geen overbodige luxe!

In de tijd dat een jongen van 18 jaar al alle gegevens van de Duitse politici weet te achterhalen en op straat gooit en dat er dagelijks vele verschillende DDOS en hackaanvallen op bedrijven worden uitgevoerd, is online veiligheid een van de belangrijkste pijlers voor bedrijven geworden.

Het zou jouw bedrijf maar overkomen dat je gehackt wordt en dat al je belangrijke gegevens op straat komen te liggen. Niet te bedenken dat gehackte gegevens niet altijd op straat komen te liggen, maar ook vaak zonder jouw medeweten gestolen en gebruikt worden.

Virtuele datarooms

Om dit te voorkomen is het gebruik van zogeheten virtuele datarooms een absolute must geworden, zeker als de betreffende documenten door veel verschillende personen bekeken moet worden. Want het sturen van belangrijke bestanden via de mail is hedendaags geen optie meer omdat de verschillende versies dan door elkaar heen lopen en het gebruiken van een standaard Google Drive of Dropbox is ook te onveilig geworden. Met één wachtwoord kan een buitenstaander dan zo bij al de belangrijke gegevens.

Dit is bij een virtuele dataroom niet het geval. Bij virtuele datarooms zijn alle bestanden versleuteld, wordt er gebruik gemaakt van de best beveiligde en veiligste High-end datacenters en vind alle communicatie binnen het platform plaats via een continu beveiligde verbinding.

Zeker bij bedrijven die zich bezig houden met fusies & overnames (M&A), vastgoed en accountancy is het hebben van een virtuele dataroom een must. Als bedrijf kun je kiezen voor een permanente of een tijdelijke dataroom. Gaat het over alle gegevens van huizen die je als vastgoedondernemer aan het verkopen bent, dan is het belangrijk dat je alle gegevens altijd kunt bereiken. Mocht het gaan om een samenwerking met een ander bedrijf van een bepaalde tijd, dan is het gebruik van een tijdelijke dataroom veel voor de hand liggender.

Desondanks is het beheren van belangrijke documenten in een virtuele dataroom een aanrader voor elk bedrijf!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *