Onthardingszout voor waterontharder

Woon je in een regio waar kraanwater een hoog gehalte aan kalk bevat? Grote kans dat er iemand in je omgeving een waterontharder heeft. Kalk water wordt ook wel hard water genoemd. Kalkrijk water is schadelijk voor het apparatuur in huis, je eigen gezondheid en voor schoonmaakwerk. Waterontharders met zou voorkomen dat er kalkrijk water in de woning komt en je de negatieve effecten ervaart. Heb jij al een ontharder aangeschaft? Dan is erg handig om te weten waar je makkelijk online zout bestellen kunt. Bij Eurosalt kun je makkelijk online zout bestellen, zij leveren onder andere grote voorraden onthardingszout, wat natuurlijk ideaal is als jij een groot gebruiker bent. 

Wat doet een ontharder?

In water zitten zwevende kalkdeeltjes die we ook wel ionen noemen. Als water langere tijd stilstaat of verhit wordt, wat in huishoudens veel gebeurd, worden die kalkdeeltjes een vaste stof. Deze stof kennen we als kalk, kalksteen en ketelsteen en alle drie kom je het liefst niet tegen. Ook is kalk funest voor wasmachines en vaatwassers. Dat is de reden dat in nieuwbouwwoningen gelijk al waterontharders met zout ge├»nstalleerd worden. Van dat zout maakt de ontharder, van het water door de filter, natriumionen. Het water wat dan de woningen binnenkomt is kalkvrij, ook wel zacht water genoemd. 

Mensen zijn groot waterverbruikers 

Voor bijna alle huishoudelijke taken in huis gebruiken we water. Afwassen, kleding wassen en schoonmaken. Daarnaast komt nog eens kijken dat veel mensen dagelijks douchen. Als je al een waterontharder in huis hebt moet je dus regelmatig zout bestellen. Je kunt nu makkelijk bij Eurosalt online zout bestellen. Zo kan je verschillende soorten zout online kopen en krijg je direct een pallet vol zodat je daar langere tijd niet naar om hoeft te kijken.

Nog even op een rijtje waarom je een waterontharder moet nemen

  • De wasmachine gaat veel langer mee
  • Minder schoonmaakwerk
  • Je huid droogt minder uit
  • Eten en drinken smaakt frisser
  • Wasgoed blijft langer zacht

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *