Pensioenbeleggen: 3 redenen waarom je hiermee moet beginnen

Nadat je straks gestopt bent met werken wil je verzekerd zijn van een mooie spaarpot. Deze spaarpot komt goed van pas, wanneer je nog wat van de wereld wilt zien of je bijvoorbeeld geld wilt investeren in een tweede woning. Er zijn verschillende manieren om zo’n spaarpot op te bouwen. Zo zou je maandelijks een deel van je inkomen aan de kant kunnen leggen, om dit op termijn te investeren in je pensioen. Een andere manier om te sparen voor laten is pensioenbeleggen. Ook hierbij leg je maandelijks een deel van je inkomen opzij. Dit inkomen laat je echter niet op een spaarrekening staan.

Zelf pensioen beleggen of dit laten doen

Wanneer je pensioen beleggen overweegt, heb je verschillende mogelijkheden. Zo kun je allereerst kiezen tussen het inschakelen van een externe partij. Je hebt zo zelf geen omkijken meer naar je investeringen. Het nadeel hiervan kan zijn, dat je kosten betaalt voor het inschakelen van zo’n externe partij. Vaak wordt dit verrekend met het behaalde rendement op een investering. Een alternatief voor het inschakelen van een externe partij is de mogelijkheid om zelf aan de slag te gaan. Je bepaalt zo helemaal zelf in welke fondsen, obligaties of aandelen je investeert.

Bereid je goed voor op pensioen beleggen

Je moet er niet aan denken, dat je investering in beleggingsfondsen of aandelen tegen het einde van je werktijd verloren is gegaan door slechte rendementen. Wees je daarom goed bewust van het risico wat je hierbij loopt. Om de kans op een groot verlies te verkleinen, is het verstandig om je vooraf goed in te lezen. Daarbij kan ook het volgen van een cursus op het gebied van beleggen het overwegen waard zijn. Op internet vind je verschillende websites, waarop je veel informatie vindt over pensioen beleggen en de risico’s die het met zich meebrengt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *