Projectmanagement: een vak apart!

“Het project is helaas anders gelopen”, dat zijn mededelingen die vaak een schrikreactie of een frons op het voorhoofd veroorzaken. Logische vragen die dan volgen zijn waarschijnlijk “waar is het dan misgegaan” en “hoe kan dat dan?”. Soms gaan er natuurlijk dingen mis. Je kunt tenslotte niet alles voorkomen. Wel kun je ervoor zorgen dat jij en je projectteam voorbereid zijn op tegenslagen. In dit artikel vind je tips voor goed projectmanagement.

Een goed begin is het halve werk

De meest belangrijke redenen die zijn geïdentificeerd welke van invloed zijn op een negatieve afloop van een project zijn onder andere “matig project management” en “slecht leiderschap”:

  1. De verwachtingen waren te hoog, onrealistisch, niet gestructureerd of niet goed gecommuniceerd.
  2. De planning was gebaseerd op onvoldoende data, onvolledige informatie en taken, te weinig details en verkeerde schattingen.
  3. Risico’s waren niet in kaart gebracht of verondersteld.

De meeste problemen m.b.t. projectmanagement komen voort uit slechte communicatie en processen: de vlakken waarop een goede projectmanager excelleert. Maar wat maakt een goede project manager nog meer?

Projecten kleren maken de man(ager)

Zoals we inmiddels weten is goede communicatie uiterst belangrijk. Een goede projectmanager zal daarom met iedereen in contact moeten blijven en de lijntjes met iedereen zo kort mogelijk proberen te houden. Wanneer een projectmanager een groot projectteam heeft, kan het verstandig zijn gebruik te maken van project software. Dit wordt bij verschillende partijen aangeboden zoals bijvoorbeeld bij Rodeo, waarbij projectmanagement ook gemakkelijk wordt gemaakt voor creatieve projecten. Elk project is anders. De projectmanager dient goed te bedenken wat er nodig is per project, de verantwoordelijkheid blijft dus bij de persoon liggen.

Verder is het belangrijk voor een projectmanager om positief te blijven. Wanneer er te veel negativiteit binnen het team komt, zal het project er onder lijden en werkt niemand meer prettig samen. Een team kunnen motiveren is een must!

Tot slot moeten projectmanagers goed met stress om kunnen gaan en helder kunnen blijven nadenken. Een leider moet rustig kunnen zijn en moet soms ook de stress kunnen verbergen die ze voelen vanuit het team. Dit is misschien wel één van de meest lastige dingen om te moeten doen.

Problemen oplossen

Tot slot is het erg belangrijk dat een projectmanager over een goed probleemoplossend vermogen beschikt. Idealiter gaat alles goed met een efficiente planning, maar zoals we allemaal weten is niks in het leven zo eenvoudig. Je moet helaas rekening houden met problemen. Je kunt de problemen maar beter omarmen en overwinnen zonder onnodige vertraging het project voort te zetten.

Wees als projectmanager ook gerust. De oplossing hoeft niet altijd vanuit jouzelf te komen. Deze kan ook prima vanuit een ander teamlid afkomstig zijn. Daarom is het belangrijk dat de projectmanager zich bewust is van ieders kwaliteiten en ook luistert naar de teamleden met specifieke kennis over bepaalde onderwerpen. Projecten doe je immers samen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *