Ranking Masters, de nummer 1 in SEO

Bij het toepassen van SEO gebruikt Ranking Masters zelf ontwikkelde inhouse tooling om snel in kaart te brengen waar kansen liggen om al even snel winst te kunnen boeken in de strijd om de topposities binnen de Google ranking. Het maakt Ranking Masters uniek, want behalve dit is de werkwijze van deze nummer 1 op het gebied van SEO in de Benelux toch al opvallend. De resultaten liegen er echter niet om. Het onderscheiden bedrijf zorgde er al voor dat honderden bedrijven de top 5 binnen Google bereikten door het gebruiken van de juiste zoekwoorden.

Proces kost tijd

Gaan we te snel? Oké, even terug. SEO heeft als doel om je website op een voorname (lees: hoge positie) op Google te krijgen als gezocht wordt met een voor jouw handel relevante combinatie van zoekwoorden. Of duidelijker: als iemand zoekt op ‘taxi snel Groningen’, dan moet de zoeker bij de lijst van resultaten eigenlijk meteen op jouw bedrijfsnaam stuiten. En Ranking Masters regelt dat voor je. Klinkt allemaal gemakkelijk, maar het gehele proces kost tijd en geld, al verdient de investering zich altijd terug. Met Ranking Masters in zee gaan lijkt echter welhaast een garantie op succes. Dus over die investering hoef je je niet al te druk te maken. SEO wordt verdeeld in onpage SEO en offpage SEO, beide facetten kennen geen geheimen voor Ranking Masters. Online is alles wat betrekking heeft op de website, offline zijn externe factoren die van invloed zijn op je website.

Opbouwen van autoriteit

Oké, gaan we verder. Bij Ranking Masters vindt men dat het opbouwen van autoriteit een belangrijke eerste stap is in het gehele proces. Je vergroot je autoriteit door aan linkbuilding te doen; het verkrijgen van relevante en kwalitatief goede links die verwijzen naar jouw site. Google ziet dergelijke links als een stem en als blijk van waardering voor je site en zal je daarvoor belonen. Mits uiteraard ook de performance in orde is en er goede content geboden wordt. Behalve dat door linkbuilding en hogere positie in Google bereikt kan worden, dient uiteraard eerst de beginsituatie in beeld gebracht te worden. Dit doen ze bij Ranking Masters met behulp van een scan. Aan de hand van de uitslag van de scan wordt vervolgens een stappenplan opgesteld die moet leiden naar een zo hoog mogelijke positie binnen de zoekmachines, waarvan Google de meest gebruikte is. Daarbij worden altijd reële doelen gesteld, doelen die ook echt haalbaar zijn. Je moet altijd in zee gaan met een partij die op een natuurlijke manier jouw autoriteit opbouwt. Het is daarom zeker aan te traden om te kiezen voor SEO Haarlem. Daarnaast kun je ze ook altijd contacteren voor vrijblijvend informatie omtrent de beste SEO-methodes.

SEO Copywriting

Ook SEO copywriting is erg belangrijk binnen het proces van SEO. Bied je kwalitatief goede en unieke content aan, dan scoor je geheid snel in de zoekmachines. En laat Ranking Masters nou dé perfecte tekstschrijvers aan boord hebben die teksten schrijven die volledig gericht zijn op die onderwerpen en thema’s die voor jouw website het meest belangrijk zijn. Om hoger te kunnen klimmen op de Google ladder, is het uiteraard van belang om de werking van Google goed in beeld te hebben. Om websites te analyseren maakt Google gebruik van algoritmen. Die algoritmen doen om de paar dagen hun werk en checken of een website aan de door Google opgestelde richtlijnen voldoet. Ook worden de websites gecheckt op zaken als gebruiksvriendelijkheid en of een website aan de gevraagde informatiebehoefte voldoet. En zo zijn er honderden factoren die een rol spelen in de uiteindelijke positionering van je website op de Google ranking. Overigens wordt niet aan alle factoren die een rol spelen hetzelfde gewicht gehangen. Bepaalde onderdelen wegen veel zwaarder dan andere. Een element dat zwaar weegt is bijvoorbeeld linkbuilding. Niet voor niets iets waar Ranking Masters nadrukkelijk op inzet.

De ideale klant aantrekken

In de visie van deze grote speler in de Benelux kan door het goed toepassen van SEO de ‘ideale klant’ aangetrokken worden. Er moet dan rekening gehouden worden met het feit dat de klant specifiek op zoek is naar iets. Hij of zij is dus koopgericht en al dit koopgerichte verkeer wil Ranking Masters op subtiele wijze naar jouw website begeleiden. Overigens ziet het bedrijf meer in deze organische wijze van toepassen van SEO dan kiezen voor betaalde advertenties. Betaal je, dan ga je – aldus Ranking Masters- niet genoeg in op het koopgedrag van de mensen en weet je bovendien niet in welke fase van het gerichte koopproces ze zich bevinden. En dus wordt heel gericht ingezet op die zoekwoorden die een direct koopsignaal of koopgedrag in zich hebben.

Ranking Masters is bovenal een realistische partij. Het is niet mogelijk om morgen al bovenaan in Google te komen, zoals dat ook binnen veertien dagen niet mogelijk is. Gemiddeld duurt en traject tussen de drie en zes maanden, al hangt dit sterk af van wat de concurrentie doet en of er al eens iets aan optimalisatie gedaan is. Hoe dan ook, door een eigen en dus unieke inhouse tooling toe te passen, kan Ranking Masters al snel zien waar de kansen voor jouw website liggen en daar op efficiënte wijze op inspelen. Daarnaast spelen de ervaring en het uitgebreide netwerk – met 12.000 potentiele linkpartners- een rol in het succes van deze specialist. Als klant krijg je in het kader van de transparantie bovendien elke maand een overzicht van wat er gebeurd is en hoever het totale proces onderweg is. Want ook transparantie speelt een voorname rol binnen de organisatie, die aan de klant wil laten zien op welke wijze SEO aangepakt wordt en hoever men er mee is. Dit is voor beide partijen prettig en sluit misverstanden uit. Ranking Masters is op deze – en nog heel veel andere- manieren een uniek bedrijf. Ach, eigenlijk vertellen de behaalde resultaten van de afgelopen jaren boekdelen. Daar hoeft eigenlijk helemaal niets meer aan toegevoegd te worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *