Stellar, hét open source protocol op dit moment

Stellar Lumens, de volledige naam van Stellar, is een open source protocol dat samenwerkt met overheden en instituties. Hierin staat het uitwisselen van waardedragers centraal. Deze uitwisseling is gebaseerd op een blockchaintechnologie. De technologie verschilt van bijvoorbeeld Bitcoin, die van Stellar is niet zo decentraal. Stellar bestaat inmiddels vijf jaar en is opgericht in 2014. De Stellar Development Foundation, een non-profitorganisatie ondersteunt  Stellar. Van alle Stellar Lumens munten die beschikbaar zijn, heeft Stellar 25 procent apart gelegd voor andere non-profitorganisaties die zich inzetten voor financiële inclusie. 

Eenvoudig Stellar kopen met account

Door je aan te melden als nieuwe gebruiker, kan je een account aanmaken waarmee je Stellar kunt kopen. Het aanmaken van een account duurt niet lang en brengt allerlei voordelen. Je kunt op deze manier eenvoudig munten kopen, het aanmaken van het account is gratis én je ontvangt een persoonlijke wallet die gekoppeld is aan jouw account. Je hoeft zelf niks te regelen, je krijgt de wallet direct wanneer je je account aanmaakt. Wanneer je munten wilt kopen, moet je eerst geld storten op je account. Dit kan in de vorm van euro’s, maar je kan ook kiezen om andere cryptocurrencies te gebruiken. Diverse betaalmethoden maken het makkelijk om te kunnen betalen. Zo kun je bijvoorbeeld met iDEAL betalen en ook middels een bankoverschrijving. Na het overmaken van geld in jouw account, kun je Stellar kopen. Na het maken van een bestelling is deze meteen verwerkt, je hoeft dus nooit te wachten. Vele voordelen dus als je besluit om je aan te melden als nieuwe gebruiker. 

Waar sla je de munten veilig op?

Je hoeft je geen zorgen te maken over de aanschaf van een wallet. Een persoonlijke wallet ontvang je als je je account hebt geactiveerd. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Je kunt deze wallet altijd openen wanneer je je aanmeldt bij je persoonlijke account. De online Stellar wallet kan je voor meerdere doelen gebruiken. Je kan namelijk Stellar bewaren in je wallet, maar je kan ook Stellar naar je wallet toe verzenden. Via een speciaal wallet-adres, dat je kunt terugvinden in je account, kun je munten naar je persoonlijke wallet sturen. 

Wallet altijd goed beveiligd

Je persoonlijke wallet is altijd goed beveiligd en alleen jij hebt toegang tot de wallet. De wallet is beveiligd met de beste en meest recente veiligheidsmaatregelen. Wanneer je veel onderweg bent en je onderweg veel wilt inloggen op het platform, dan kan je zelfs nog kiezen voor een Twee-Factor Authenticatie. Hierdoor ben je optimaal verzekerd van beveiliging. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *