Telefoon van de zaak? Zorg dat je altijd bereikbaar bent

De meeste mensen hebben tegenwoordig een smartphone voor privégebruik. Hartstikke makkelijk, want zo ben je altijd en overal bereikbaar. Althans, wanneer jij een passend abonnement hebt afgesloten. Jij bent namelijk alleen bereikbaar wanneer je een databundel en belminuten in jouw abonnement hebt zitten. Sommige mensen hebben tegenwoordig zelfs de luxe over twee toestellen te beschikken. Waarom twee? Eentje voor privé en de ander voor zakelijk gebruik. Op deze manier is zakelijk en privé goed uit elkaar te houden. Jij hoeft immers niet jouw persoonlijke nummer aan iedereen te geven, maar het nummer van je werktoestel volstaat. Heb jij ook een telefoon van de zaak? Dan is het belangrijk dat je altijd bereikbaar bent.

Bedrijf betaalt abonnement
In negen van de tien gevallen betaalt een bedrijf de kosten die gemaakt worden met een zakelijke telefoon. Jij hoeft zelf vaak niet eens een abonnement uitgekozen. Alles wordt voor jou geregeld. Uiteraard kiest het bedrijf een abonnement dat past bij het gebruik van het toestel. Dit hangt vaak af van het soort werk dat jij doet. Ben je vertegenwoordiger? Dan heb je waarschijnlijk een bundel met onbeperkte belminuten en ook een groot aantal MB’s. Jij bent immers veel onderweg en moet veel bellen met klanten. Ook gebruik je het internet geregeld om dingen op te zoeken bijvoorbeeld. Zit jij op kantoor en heb je een zakelijk toestel? Dan is de kans groot dat het alleen om belminuten gaat. Op kantoor is namelijk vaak wifi aanwezig, waardoor een internetbundel natuurlijk overbodig is.

Zelf werken met een zakelijk abonnement: wat is de beste keuze?
Ben jij eigenaar van een bedrijf? Dan overweeg je mogelijk om jouw medewerkers een mobiele telefoon van de zaak te geven. Op deze manier zijn zij namelijk altijd en overal bereikbaar. Je moet in dat geval ook een passend abonnement afsluiten. Vaak krijg je korting wanneer jij alle abonnementen bij dezelfde partij afsluit. Probleem is alleen dat veel bedrijven niet weten wat voor een abonnement zij moeten kiezen. Kies je bijvoorbeeld alleen voor belminuten of doe je er ook internet bij? Je moet hiervoor een afweging maken. Trekt jouw personeel er veel op uit? Dan is een abonnement met internet geen overbodige luxe. Werken jouw medewerkers enkel vanaf een vaste plek? Vraag je dan af of een zakelijk toestel noodzakelijk is. Je kunt immers ook voor een vaste lijn kiezen. Tijdens kantooruren is jouw personeel in dat geval altijd bereikbaar.

Geef jij zelf zakelijke toestellen uit? Bespaar op de kosten!

De kosten voor een zakelijk abonnement zijn vaak behoorlijk hoog. Als medewerker van een bedrijf met een zakelijk toestel merk jij hier natuurlijk niets van. De kosten worden in dat geval betaald door het bedrijf. Geef jij zelf toestellen uit aan personeel? Dan brengt dit heel wat kosten met zich mee, zeker wanneer jij veel medewerkers in dienst hebt. Het is echter betrekkelijk eenvoudig om te besparen op de kosten voor zakelijk bellen. Hoe je dat doet? Door te kiezen voor prepaid in plaats van een zakelijk abonnement. Je betaalt in dat geval namelijk alleen voor datgene wat je ook daadwerkelijk gebruikt. Bij een abonnement blijft er aan het einde van de maand vaak veel over en dit mag meestal niet mee naar de volgende maand. Zonde van je geld dus!

Hoe zorg je dat medewerkers altijd bereikbaar zijn?
Qua kosten is prepaid dus zeker aantrekkelijk. Op jaarbasis kun je hier als bedrijf heel wat op besparen. Dit is zeker het geval wanneer jij veel zakelijke toestellen uitgeeft. Er zit ook een klein nadeel aan: jouw medewerkers zijn mogelijk niet altijd bereikbaar. Bij een zakelijk toestel dat werkt via prepaid moet je namelijk zelf telkens saldo toevoegen. Indien het saldo niet toereikend is, is jouw personeel niet meer bereikbaar. Het is een hele opgave om dit zelf bij te houden. Je kunt de verantwoordelijkheid echter ook bij het personeel neerleggen. Laat hen zelf hun saldo in de gaten houden. Is het bijna op? Dan kunnen ze makkelijk en snel opwaarderen via het internet. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer jij voor Vodafone kiest. Opwaarderen kan dan makkelijk en snel via rechargevodafone. Binnen een paar klikken is er saldo toegevoegd aan een simkaart, waardoor jouw personeel bereikbaar blijft. En de bonnetjes? Die kunnen ze vervolgens natuurlijk gewoon bij jou inleveren. Jij hebt er zo zelf geen werk mee en toch bespaar je veel kosten ten opzichte van een abonnement.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *