Tips om een technische baan te vinden in 90 dagen.

1. Zorg voor een schoon, beknopt en bijbehorend cv (de drie C’s)

Schoon = Geen afleidende lettertypen, kleuren of iets anders dat afbreuk zou kunnen doen aan een wervingsmanager die meer wil weten of u de juiste persoon bent voor de technische baan waarvoor zij aanwerven.

Beknopt = Houd de lengte op één pagina.

Corresponding = De ervaring die u op het cv beschrijft, moet relevant zijn voor de functie waarvoor u solliciteert.

2. Voorzie uw cv van elke functie, op basis van de trefwoorden in de functiebeschrijving.

Kopieer en plak de beschrijvingen van de vacature in je ervaring, zolang deze klopt. Bewaar je creativiteit voor de code!

3. Geef een technische baan niet door op basis van ervaring.

Veel technische vacatures zijn ontworpen om diegenen uit te filteren die noch de vaardigheden, noch de wens hebben om zichzelf te solliciteren. Gebruik dat in je voordeel! Alle Woz U-cursussen zijn buitengewoon praktisch en het curriculum is bijgewerkt om te voldoen aan de veranderende eisen van werkgevers. Dat betekent dat alles wat je leert relevant is voor wat je doet.

4. . Ga uit je comfortzone en ga erop uit om te netwerken. 80% van de functies wordt niet op vacaturesites geplaatst.

Plaatsen zoals Meetup.com en Facebook hebben geweldige groepen in uw omgeving die mensen samenbrengen met dezelfde interesses. Als je in de buurt van Arizona bent, ga dan naar Byte Club om andere gelijkgestemde tech-enthousiastelingen te ontmoeten. Recruiters hebben de neiging om deze groepen regelmatig te bezoeken om technisch talent te vinden voor de technische banen waarvoor ze inhuren.

5. Weet wat je zoekt in een functie / organisatie.

Werk je liever voor een groot bedrijf met voorzieningen en een iets langzamer tempo of hou je van een klein bedrijf waar je ‘veel hoeden kunt dragen’ en hen kunt helpen snel op te stijgen? Met wat voor soort mensen wil je omringd worden? Carrièrediensten kunnen u helpen bij het beantwoorden van deze vragen. Onthoud dat als je een Woz U-student bent, je voor het leven toegang krijgt tot ons team van professionele carrièreserviceprofessionals.

6. Google jezelf.

Ken en voel je comfortabel met je online merk / aanwezigheid. Als u niet ziet wat u graag zou willen zien, neem dan de controle over door uw privacy-instellingen op elk van uw sociale profielen bij te werken. Een goede vuistregel is om deze vast te zetten wanneer u op zoek bent naar een baan voor een tech-baan. Houd uw LinkedIn-profiel up-to-date zodat werkgevers een voorproefje kunnen krijgen van wie u professioneel bent en of je aansluit bij een van hun technische banen.

7. Zorg voor diepe en relevante inhoud op onze GitHub- en LinkedIn-pagina’s.

Werkgevers zullen uw pagina’s bekijken. GitHub is een soort portfoliosite van een programmeur. Laat zien welke vaardigheden je aan het bouwen bent door je GitHub-repository bij te werken terwijl je je vaardigheden bouwt. LinkedIn is een geweldige plek om inhoud te lezen, te schrijven en te delen van opinieleiders uit de branche.

8. Houd een elevator pitch: 30-60 seconden.

Een goede elevator speech of pitch beantwoordt de volgende vragen: Wie ben jij? Wat zoek je? Wat levert het de organisatie op? Het is een goede gewoonte om het op te schrijven en op vrienden en familie te oefenen totdat het natuurlijker aanvoelt. Als je het genoeg zegt, zal het je onderscheiden van andere mensen in je vakgebied, dat beloof ik.

9. Onderzoek de organisatie waarmee u solliciteert / interviewt.

Een snelle Google-zoekopdracht en een scan van hun sociale media-feeds geven u meer informatie over hun missie, waarden en cultuur. Bovendien zal een beetje onderzoek doen naar wie het leiderschapsteam is, u helpen vertrouwd te raken met de grote spelers.

10. Oefen, oefen, oefen uw technische baan / HR-interview.

Oefening schept vertrouwen, vertrouwen, vertrouwen! En dat is wat de technische baan oplevert! Ik vind het geweldig om bij Career & Student Services te zijn, omdat je nooit weet wie je gaat ontmoeten. De impact die we kunnen hebben, van klein tot groot, kan direct het traject van de doelen en ambities van een student na het afstuderen veranderen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *