Tips voor het aanwakkeren van de creativiteit bij jou in huis.

Mika Baumeister on Unsplash

Op zoek naar een nieuwe stijl in je huis? Of wil je gewoon wat ideeën opdoen voor je eigen plekje? Er zijn zoveel mogelijkheden om je huis zo leuk mogelijk te maken dat het erg lastig kiezen is. Denk bijvoorbeeld aan je meubels, vloer, muren en decoraties. Onderstaand een aantal tips om je verder te helpen met het opdoen van wooninspiratie voor jouw droomhuis. 

1. Fantaseer over je stijl 

Hoe wil je dat een ruimte aanvoelt? Hier is een truc om je te helpen je stijl aan te scherpen: kijk eens naar je kledingkast! Geef je de voorkeur aan op maat gemaakte kleding of heb je liever wat lossere en comfortabelere items? Of kijk naar kleuren die jij graag draagt. Daarnaast kan je ook sleutelwoorden bedenken die je kunnen helpen bij het bepalen van de sfeer van de ruime. Denk aan spannend, minimalistisch, gezellig of elegant. Let gewoon op ontwerp inspiraties in het dagelijks leven.

2. Bepaal wat je juist niet leuk vindt 

Het is altijd makkelijker te bepalen wat je niet leuk vindt, dan wat je nou wel leuk vind. Door afkeer juist in deze vergelijking te plaatsen kunnen we makkelijker dingen afstrepen en andere elementen beperken. Denk hierbij aan bepaalde jeugdherinneringen of bepaalde kleuren waar je geen leuke associaties mee hebt.

3. Creëer rondom de ruimte 

Planning van de ruimte is essentieel. Mensen gebruiken heel vaak meubels die te groot of te klein zijn voor een bepaalde ruimte. De belangrijkste factor hier is: koop niet zomaar meubels omdat ze er leuk uit zien in de winkel. Maar kijk naar de ruimte. Grote ruimtes kunnen bijvoorbeeld zones gecreëerd worden voor verschillende activiteiten zoals eten, gamen, of werkruimte. Denk goed na over het visuele gewicht en de verdeling om een ​​ruimte in evenwicht te brengen. Verhouding en schaal zijn de sleutel tot elk ontwerp.

4. Kies verf naar smaak 

Een goede kleur op de muur is een van de meest effectieve en kostenefficiënte keuzes die je kan nemen. De juiste verf keuzes verbinden ruimtes op de mooiste wijzen. Beschouw je huis als een boek of film waar een logische volgorde in moet zitten. De kamers moeten goed samenwerken. Hou hierbij ook rekening met dat bepaalde kleuren onze stemmingen beïnvloeden. Een rustige kleur is daarom altijd aan te raden. 

5. Doe eens een test

Het is belangrijk om je stijl te erkennen bij het zoeken naar blogs over huis ideeën en interieurontwerp of het verzamelen van inspiratie voor in je woning. Door bepaalde quizzen voor interieurontwerp te maken, kunnen klanten en ontwerpers echt hun esthetiek bepalen, omdat iedereen zijn stijl persoonlijk en uniek is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *