Van autoverzekering veranderen? Maak goede overwegingen

Als Q4 begint zijn er veel mensen die verzekeringen gaan vergelijken. Centrale vraag: Kan het elders goedkoper? Vaak is het antwoord ja. Maar houd niet vast aan een lagere premie bij een andere verzekeraar. Bij verzekeraar A wordt velgenreparatie wellicht vergoed. Bij verzekeraar B wellicht niet. Als je eenmaal schade hebt en je komt erachter dat het niet vergoed wordt zit je met de gebakken peren.

Ieder jaar ervoor zorgen dat de vaste lasten minder worden is een ideaal scenario wat veel mensen willen. Als er ergens kosten worden verhoogd wil je het vaak elders verlagen. Een proper idee. Dit is bijvoorbeeld het geval bij autoverzekeringen. In eerste instantie heb je gekozen voor een relatief duur verzekeringspakket. Zelfs trekhaak monteren wordt vergoed. Echter blijkt achteraf dat dit onnodig is. Je rijdt immers nooit schades. Het is dan geen slecht plan een minder duur verzekeringspakket af te nemen voor het daaropvolgende jaar. Je maakt immers onnodig hoge kosten.

Het type auto is een goed eikpunt

Je kan het type pakket ook af laten hangen van de type auto waar je in rijdt. Volvo-rijders zullen waarschijnlijk een duurder maar uitgebreidere verzekering afsluiten dan een persoon die in een oude Opel Corsa rijdt. Dat is logisch. Vaak worden oude auto’s met een lage restwaarde aangemerkt als ‘total-loss’ als de schade te ernstig blijkt te zijn en een reparatie duurder is dan de overgebleven waarde. Tip is dan ook om een goedkopere verzekering af te sluiten indien je in een oude bak rijdt. Als je in een

Denk goed na over wat je doet met je verzekering

Moraal van het verhaal: Het is goed om aan het eind van het jaar te kijken naar andere verzekeringspakketten en andere verzekeraars. Maar staar je er niet blind op. Er kunnen eenmaal incidenten gebeuren waar je op voorhand niet op rekent. Een voorbeeld hiervan is het weer. Als het regent, sneeuwt of hagelt kunnen er vervelende dingen gebeuren. Dan is het lekker als je goed verzekerd bent. Het wijzigen van een verzekeringspakket is  wel altijd goed als je een relatief dure variant hebt gekozen maar je in een oude auto rijdt met een lage restwaarde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *