Verhuizen? Een mooi moment om je spullen uit te zoeken!

Heb jij ook wel eens het gevoel dat je omkomt in de spullen? Dat er jaarlijks veel meer nieuwe dingen je huis binnenkomen dan dat er spullen uitgaan? Zit ieder kastje propvol en zijn ook al je opslagruimtes tot de nok toe gevuld? Dan is het tijd om eens goed op te ruimen.

Spullen

Bijna iedereen verzamelt wel iets, zonder het in de gaten te hebben. Wat we zoal verzamelen? Spullen. Heel veel spullen. Het gemiddelde huis barst uit zijn voegen van alle spullen die in de loop der jaren verzameld zijn, en waarvan een groot deel al lang en breed zijn functie verloren heeft. Ze liggen vaak weggestopt in kastjes, de oudste spullen achterin en de nieuwste voorin. Op dat ene moment dat je ze nodig hebt kun je ze gegarandeerd niet vinden, omdat er nu eenmaal zoveel dingen in die kastjes liggen. Dingen waarvan je misschien niet eens meer weet waarom je ze ooit bewaard hebt.

Herkenbaar? Voor veel mensen wel. Vaak hoopt de hoeveelheid spullen in een ruimte of in een huis zich jarenlang op, tot er een moment komt waarop al die kastjes leeg moeten. Nieuwe meubels, kasten vooral, zorgen ervoor dat je wel op moet ruimen en vaak vuilniszakken vol weg kan gooien. Misschien heb je ook wel eens een nieuwe keuken geplaatst, eentje met heel veel kastjes aangezien die altijd vol zitten. De eerste maanden in je nieuwe keuken vroeg je je waarschijnlijk af waarom je zoveel kastjes hebt genomen, nu zitten ze helemaal niet vol. Kijk je echter twee jaar later nog eens, dan zit alles weer volgepakt.

Verhuizen

De beste manier om van al die spullen af te komen? Verhuizen. Ok, misschien wat rigoureus, alleen verhuizen om je zooi op te ruimen gaat wat ver, maar het is als je toch gaat verhuizen wel een mooie gelegenheid. Pak die verhuisdozen erbij, we gaan opruimen!

Begin ruim op tijd voor de verhuizing, en wees kritisch. Alleen dingen die je regelmatig gebruikt of waar je écht aan gehecht bent mogen in een verhuisdoos, de rest gaat in een vuilniszak. Dat ruimt lekker op! 

Heb je alle overbodige ballast gedumpt, dan gaat het verhuizen opeens een stuk makkelijker en sneller. Je hoeft geen dingen mee te nemen die je eigenlijk toch niet meer hoeft, en kunt extra zorg besteden aan de spullen waar je wel erg aan gehecht bent. Verpak deze goed in verhuisdozen en gebruik een verhuisdeken om beschadigingen te voorkomen, en op naar het nieuwe huis. En nu alles zo lekker opgeruimd en leeg is, ga je natuurlijk heel erg je best doen om dit zo te houden. Of ligt alles binnen een jaar of vijf gewoon weer vol… met spullen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *