Voordelen van agile werken

Steeds vaker gaan bedrijven bezig met agile werken. Men zegt wel eens dat het agile werken een hype is, maar eigenlijk kent agile werken daadwerkelijk veel voordelen. Maar wat is agile werken precies? Agile betekent behendig, lenig. Agile werken is geen specifieke methode, maar een verzameling van verschillende principes zoals de Scrum. In dit artikel worden de voordelen van agile werken benoemd.

Snelheid

Agile werken staat bekend als een snelle manier van werken. De beslissingen die tijdens het proces worden genomen worden snel doorgevoerd. Dit komt door de korte sprints die plaatsvinden. In deze korte sprints wordt de voortgang nauwkeurig bijgehouden.

Kwaliteit

De korte sprints, met daarin korte feedbackloops, zorgen ervoor dat zowel het proces als de output continu profiteert van kleine verbeteringen. De kwaliteit van het product of dienst wordt hierdoor steeds beter. Doordat je de feedbackloops ook met klanten bespreekt zorg je ervoor dat ze nauw betrokken zijn bij de ontwikkeling en je goed in kan spelen op de behoeften van de klant.

Dalende kosten

Producten en diensten worden snel ontwikkeld en kunnen hierdoor sneller op de markt komen, waardoor de omzet sneller wordt gerealiseerd en ontwikkelingskosten dalen. De korte sprints verminderen blunders die hersteld zouden moeten worden.

Fun!

Misschien wel het belangrijkste is dat het plezier in het werk wordt verhoogd. Bij agile werken heb je veel interactie met je collega’s. Continu ben je aan het evalueren zodat je een goed inzicht krijgt in wat je collega’s aan het doen zijn. Uit ervaring blijkt dat dit zorgt voor een gerust gevoel op de werkvloer.Wil jij met je bedrijf ook agile gaan werken? Laat je begeleiden door een ervaren adviesbureau. Adviesbureau YNNO is een bedrijf die jou kan helpen om het agile werken goed te laten verlopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *