Waarom een reclamebureau inschakelen?

Je hebt een nieuw product of dienst op de markt gebracht of je wil simpelweg iets opnieuw in de verf zetten. Misschien gaat je nieuwe zaak wel open? Wat de reden ook is, je wil in ieder geval reclame maken om te garanderen dat het een succes wordt. Daarvoor zal je een reclamecampagne moeten opzetten en dat kan je natuurlijk zelf doen, maar zou je toch niet kiezen voor reclamebureau Tilburg?

Wat komt er allemaal bij kijken?

Een reclamecampagne is veel werk. Om te beginnen, moet je nadenken over wie en wat je wil bereiken en waarom. Hoe specifieker, hoe beter. Daarna komt het leuke werk. Je kan beginnen nadenken over de boodschap. Welke boodschap wil je overbrengen en hoe wil je die boodschap tot bij je doelgroep(en) krijgen? Dan volgt de uitwerking oftewel het grote werk waar je het langst mee bezig bent. Het visuele moet gebeuren, eventuele locaties moeten geregeld worden, elk onderdeel van de campagne moet op elkaar afgestemd zijn. Alles moet tot in de puntjes geregeld zijn en als je iets kleins vergeet, kan dat voor veel extra stress, vertragingen of zelfs een gefaald project leiden.

Misschien toch een reclamebureau inschakelen?

Een reclamecampagne is dus duidelijk veel werk en er kruipt veel tijd in. Afhankelijk van de grootte van je campagne kan het weken of maanden duren. Denk maar aan een filmpje of spotje op de radio. Dat is niet op 1,2,3 gemaakt. Je hebt een script nodig, een opnamelocatie en opnamemateriaal, acteurs. Dat moet verwerkt worden tot een mooi eindresultaat en dan moet er nog geregeld worden wanneer en waar het uitgezonden wordt. Ga je enkel met fotomateriaal werken? Dan heb je een fotograaf nodig of als je stockfoto’s gebruikt, is het wel handig om te weten welke je wel of niet kan gebruiken en wat daartegenover staat. Met lettertypes en logo’s is het net hetzelfde. Kennis van copyright komt dus zeker van pas.

Naast tijd heb je dus ook kennis (en ervaring) nodig om je project tot een goed einde te brengen. Een reclamebureau heeft die kennis, heeft de tijd en heeft ervaring in overvloed. Zo kunnen ze jouw campagne stap voor stap uitwerken, zonder details over het hoofd te zien. Daarnaast zijn er ook de frisse ideeën van de reclameman of vrouw in kwestie, waar je zelf misschien nooit aan gedacht had of kleine details die ze toevoegen om de campagne net dat tikkeltje extra te geven. Een reclamebureau inschakelen kost misschien iets meer, maar het is het de investering zeker waard. Dat zal je zelf ook wel merken als je het eindresultaat te zien krijgt.

 

Bron: Softwaremagazine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *