Waarom het belangrijk is om een webserver in Nederland te hebben

Als bedrijf is het belangrijk om te zoeken naar manieren om te groeien. Groeien op het gebied van omzet, aantal klanten en naamsbekendheid. Een belangrijk onderdeel hierbij is natuurlijk de online wereld. Websites, social media, zoekmachines en online video. Zoekmachines als Google en Yahoo staan aan het begin van de klantreis en het is dus belangrijk om hier een goede positie te krijgen. Er zijn verschillende elementen welke hiervoor belangrijk zijn. Een webserver in Nederland bijvoorbeeld!

Kiezen voor een Nederlandse webserver

Wanneer we het over een Nederlandse webserver hebben, hebben we het ook over Nederlandse webhosting. De hosting is om meerdere redenen van groot belang. Hosting is nodig om de website beschikbaar te stellen voor haar bezoekers. Wanneer de webserver in Nederlands staat is het voordeel dat hij snel aangeroepen kan worden uit ons land. Stel dat een server in Hong Kong staat duurt het langer voordat de data bij ons op het computerscherm of de smartphone tevoorschijn komt. De laadtijd van een website is een belangrijk element om de zoekmachine posities te bepalen. Daarom is een Nederlandse webhost van zo’n groot belang. Daarnaast is het voor Nederlandse bedrijven wel zo makkelijk om de hosting ook onder te brengen bij een Nederlands bedrijf. Vooral door de taal.

Internationaal actief?

Wanneer je een internationaal klantenbestand hebt is het goed om op meerdere locaties een server te hebben. Zeker wanneer er afzonderlijke websites zijn voor de verschillende landen is dit een slimme keuze. Een alternatief is om gebruik te maken van een Content Data Network. Het is zo mogelijk om op meerdere plekken in de wereld de website alvast in te laden. Hierdoor wordt hij ook sneller ingeladen op de computers en mobiele schermen van de gebruikers. Ontdek de mogelijkheden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *