Wat doet een SEO bureau?

Een SEO bureau zorgt ervoor dat online platforms beter vindbaar worden. Wanneer men online op zoek gaat naar een bepaalde dienst of product, wordt hier meestal een zoekmachine voor gebruikt. Zo maakt vrijwel iedereen dagelijks gebruik van de Google zoekmachine. Het is dan ook van belang dat het eenvoudig is om jouw online platform in de zoekmachines te vinden is. Dit kan je ontzettend veel extra klanten opleveren. Als jij het belangrijk vindt dat jouw bedrijf goed vindbaar wordt in de zoekresultaten, dan is het belangrijk om een SEO bureau in te schakelen. Het is overigens wel van belang dat je ook goed nadenkt over welke SEO specialist het meest geschikt is. De resultaten kunnen namelijk enorm verschillen.

Een betrouwbaar SEO bureau vinden

Lang niet ieder zoekmachine optimalisatie bureau is even betrouwbaar. Er zijn veel zogenaamde specialisten die nog verouderde technieken gebruiken. Technieken die jaren terug nog goed werkten, kunnen er tegenwoordig toe leiden dat je website juist minder goed vindbaar wordt. Het is dus zeer belangrijk dat je goed nagaat welke SEO bureaus je beter wel of niet in kunt schakelen. Door je een beetje in te lezen over SEO, kun je vaak al beter beoordelen of een bedrijf betrouwbaar is. 

Onpage en offpage SEO

Zodra je over SEO begint te lezen, stuit je al snel op de termen onpage en offpage. Wat het verschil is tussen deze twee termen, is vrij eenvoudig uit te leggen. Onpage technieken zijn technieken die op jouw platform toegepast worden. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld het creĆ«ren van professionele content en het aanpassen van de interne linkstructuur. Offpage technieken zijn technieken die extern worden toegepast. Een van de meest gebruikte offpage technieken is linkbuilding. Bij deze techniek worden er linkverwijzingen vanaf andere websites naar jouw platform aangemaakt. Het is belangrijk dat deze websites relevant en kwalitatief zijn. 

Veelgemaakte fouten

Nu je een beeld hebt van wat SEO precies is, is het ook prettig om een aantal veelgemaakte fouten te herkennen. Op deze manier kun je op tijd ingrijpen als blijkt dat je toch een verkeerd SEO bureau hebt ingeschakeld. Een veelvoorkomende fout is dat men te veel keywords in de content plaatst, waardoor de content onleesbaar wordt. SEO mag nooit en te nimmer ten koste gaan van je bezoekers. Bovendien werkt dit tegenwoordig ook averechts doordat zoekmachines dit zijn gaan herkennen. 

Een andere fout die veel voorkomt is linkspam. Het linkprofiel van je platform dient natuurlijk te blijven. Oftewel, het is niet de bedoeling dat je platform plotseling allerlei linkverwijzingen krijgt van websites van lage kwaliteit. Voorkom een onnatuurlijke stijging en zorg ervoor dat je geen verwijzingen krijgt vanaf websites die volstaan met spam. 

Ben je benieuwd of een bepaald SEO bureau geschikt is? Een gesprek met een SEO specialist van het bedrijf zal je al snel een beeld geven van wat het bedrijf voor je kan betekenen. Wanneer de zoekmachine optimalisatie verzorgd wordt door een team van experts, dan is SEO een uitstekende investering. Wanneer de technieken op de juiste manier worden toegepast kan SEO er namelijk toe leiden dat het aantal bezoekers van je platform enorm toeneemt.
Bron: Ranking Masters

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *