Wat is content marketing?

Content marketing? Wat is dat is precies en waar wordt het voor gebruikt? Het is een vorm van strategische marketing waarbij consistent kwaliteitscontent wordt ingezet. Dit om een gedefinieerde doelgroep aan te trekken. Het idee erachter is om de klant te laten converteren en ze te behouden. Zo krijgt jouw bedrijf resultaat en winsten. Het omvat allerlei soorten content, zowel online als offline en teksten en audio. Bij content kun je denken aan blogs, video’s, mailings, social media berichten en webinars.

Hoe werkt het?

Om content marketing op de juiste manier in te zetten moet je op een consistente manier informeren en adviseren. Het achterliggende doel is natuurlijk de juiste doelgroep aantrekken, leads genereren en deze tot klanten te converteren. Je moet als bedrijf zijnde wel eerst vertrouwen opbouwen en autoritair worden. Vertrouwen en autoriteit bouw je op door bijvoorbeeld sterke content te maken die je gratis weergeeft. Gated content zijn gratis tips delen op sociale media of whitepapers aanbieden.

Wat levert het precies op?

Nu denk je vast: ‘Klinkt leuk allemaal, maar wat moet ik ermee?’. Op zich is dat een logische reactie en daarom zetten we de voordelen op een rijtje.

  • Je creëert meer merkbekendheid
  • Meer verkeer naar je website en dus genereer je meer leads
  • Meer leads binnen jouw ideale doelgroep
  • Meer conversies naar je website omdat je waardevolle informatie geeft
  • Grotere klanttevredenheid dus meer reclame en meer klanten

Niet alleen voor marketing biedt content marketing een grote meerwaarde, maar ook voor sales en services. Dit helpt alleen als je goed voor jezelf duidelijk hebt wie jouw doelgroep is en wat zij precies van jou willen en wat jij ze kunt bieden. Op basis daarvan kan je content bedenken waarmee je echt een waardevolle aanvulling bent. Content marketing helpt dus alleen als jij gerichte content creëert en dit ook consequent kan delen wat jouw doelgroep bereikt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *