Wat is VPN en wat kan het zakelijk voor je betekenen?

Aangezien er steeds meer hackers en spionerende cookies op het internet te vinden zijn word het internet steeds onveiliger. Gelukkig is er een systeem ontwikkeld dat tegen dit alles beschermd kan worden. Virtual Private Network oftewel VPN.  Wat betekent VPN dan? VPN is een veilige ‘tunnel’ tussen het device en het internet. Hierdoor is de verbinding volledig privé en kan er niemand meekijken. Veel mensen gebruiken het om thuis een film te kijken die nog niet uit is in Nederland maar bijvoorbeeld wel in Amerika. Maar VPN bied veel meer opties dan dat.

Veiligheid

Doordat de verbinding versleuteld is wordt onveilige data omgezet in onleesbare codes. Om het simpel uit te leggen wordt er zonder VPN rechtstreeks data verstuurd naar de internetprovider. Met een VPN wordt dezelfde data verstuurd, maar onderweg wordt dit versleuteld. Via een internetprovider gaat dit naar een VPN server.  De VPN stuurt een reactie. Dit wordt omgezet in een code. De code wordt vervolgens teruggestuurd naar het device. Dit wordt omgezet naar leesbare tekens. Hierdoor is de verbinding veilig en kunnen andere partijen niet zien wat er gebeurt op jouw verbinding.

Thuis werken en met de verbinding van het bedrijf verbinden.

Een groot voordeel van VPN is de mogelijkheid om met een netwerk op afstand te verbinden. Dit is ontzettend handig voor bedrijven die veel thuiswerkers hebben. Met een VPN kan er vanaf elke locatie en elk moment verbinding worden gemaakt met een persoonlijk netwerk.

Wat kan VPN betekenen voor jouw bedrijf

Buiten dat VPN het thuiswerken een stuk veiliger maakt kan VPN er ook voor zorgen dat het aantal hackers verminderd. Ideaal dus als je een eigen bedrijf hebt en bang bent dat hackers of andere mensen op jouw server willen komen.

Conclusie

Wil je VPN gebruiken voor een zakelijke verbinding of om thuis lekker films te kijken het is allemaal mogelijk met het Virtual Private Network.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *